Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Φωτιές: Η Γερμανία στέλνει 219 πυροσβέστες που ειδικεύονται στις αναζωπυρώσεις

Φωτιά στην Εύβοια

Την ώρα που δεκάδες φωτιές μαίνονται σε ολόκληρη τη χώρα, στη μάχη κατά των πυρκαγιών έχουν ενταχθεί πυροσβέστες και αεροσκάφη από άλλες χώρες. Γαλλία, Κροατία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Ρουμανία, Τσεχία, Σουηδία, Κύπρος και Ουκρανία συνδράμουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Ελλήνων πυροσβεστών.

Τις επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης – όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutche Welle – θα ενισχύσουν άμεσα 219 πυροσβέστες από την Γερμανία, οι οποίοι μάλιστα ειδικεύονται στις αναζωπυρώσεις. Σύμφωνα με την DW, οι εν λόγω πυροσβεστικές δυνάμεις έρχονται από τα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και της Έσσης με 44 πυροσβεστικά οχήματα.

Για την συγκεκριμένη πυροσβεστική δύναμη της Βόννης πρόκειται ωστόσο για μια πρωτιά. Η «μονάδα κρούσης» αποτελείται από πυροσβέστες από τη Βόννη, το Κενιγκσβίντερ και το Λεβερκούζεν και υπό αυτή τη σύνθεση συμμετέχει για πρώτη φορά σε σβήσιμο δασικής πυρκαγιάς σε χώρα της ΕΕ. Ο Κάρτσεν Σνάιντερ, αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του σταθμού πυροσβεστικής της Βόννης μιλώντας στη DW εξηγεί ότι η ομάδα πυροσβεστών συστάθηκε πριν από λίγα χρόνια στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνδρομής στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών και ότι οι άνδρες και γυναίκες της αποστολής έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση.

«Θα στηρίξουμε τις ελληνικές αρχές σε ό,τι έχουν ανάγκη» 

«Οι δυνάμεις που θα επιχειρήσουν στην Ελλάδα, υποβοηθούμενοι από τα πυροσβεστικά οχήματα που φέρνουν μαζί τους, έχουν τη δυνατότητα να σβήσουν διαφόρων ειδών πυρκαγιές» λέει στην DW ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του σταθμού πυροσβεστικής της Βόννης, Κάρτσεν Σνάιντερ. Και προσθέτει: «Αφενός με τα πυροσβεστικά οχήματα μέσα και γύρω από τα δάση, δηλαδή να σβήσουν τη φωτιά με νερό, αφετέρου, να ανοίγουν διαδρόμους και να εμποδίζουν τις αναζωπυρώσεις, να πηδά μια φλόγα από τη μια μεριά σε άλλη. Θα προσανατολιστούμε στις εντολές που θα πάρουμε από τις ελληνικές επιχειρησιακές μονάδες. Εμείς επιχειρούμε για λογαριασμό των ελληνικών αρχών και τις στηρίζουμε επί τόπου σε ό,τι έχουν ανάγκη». 

Με πληροφορίες από Deutche Welle

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις