Κόσμος

Φωτιές στην Πορτογαλία: Η ΕΕ ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αποστολή 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροσκάφων CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας στην Πορτογαλία ώστε να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες δασικές πυρκαγιές που μαστίζουν τη χώρα.

Η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Πορτογαλία μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγραψε στο Twitter:

«Κινητοποιήσαμε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα για να βοηθήσουμε την Πορτογαλία να καταπολεμήσει τις συνεχιζόμενες δασικές πυρκαγιές. Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έστειλε τα πυροσβεστικά αεροπλάνα μέσω του μηχανισμού EUCivPro για την υποστήριξη της Πορτογαλίας. Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε περαιτέρω βοήθεια».

“We have mobilised two firefighting planes to help Portugal fight the ongoing forest fires. Thank you Greece for sending the firefighting planes via EUCivPro Mechanism to support Portugal. We stand ready to provide further assistance”.

https://twitter.com/EU_Commission/status/1562021164607733763

Όπως έγινε γνωστό, τα δύο CL-415 επιχείρησαν σήμερα (23.8.2022) στο Μόντε Ρεάλ της Πορτογαλίας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Καταλονία της Ισπανίας - Παρασύρθηκαν από φουσκωμένα νερά ποταμού
Οι βροχές προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες που επηρέασαν ιδίως νοσοκομείο της Βαρκελόνης, το οποίο αναγκάστηκε να αναστείλει τις εισαγωγές νέων ασθενών, αφού κόπηκε το ρεύμα
Πλημμύρες στην Ισπανία από τις καταρρακτώδεις βροχές
Η οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr