Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Φωτιές στην Πορτογαλία: Ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκε απανθρακωμένο στο αυτοκίνητό του

Φωτιές στην Πορτογαλία: Ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκε απανθρακωμένο στο αυτοκίνητό του
Φωτογραφία αρχείου EPA

Αντιμέτωπη με τις καταστροφικές φωτιές είναι εδώ και μέρες η Πορτογαλία, με την κατάσταση να γίνεται κάθε ώρα που περνά και πιο δύσκολη. Μια τραγική είδηση έρχεται να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη θλίψη: ο θάνατος δυο ηλικιωμένων που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων βρέθηκε, τη Δευτέρα (18.07.2022), απανθρακωμένο μέσα στο καμένο του αυτοκίνητο. Είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν από τη φωτιά που είχε περικυκλώσει την πόλη Μούρσα στη βόρεια Πορτογαλία.

Ο δήμαρχος της Μούρσα, Μάριο Αρτούρ Λόπες, ανέφερε ότι οι άτυχοι ηλικιωμένοι ήταν περίπου 80 ετών και ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε γκρεμό στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη φωτιά που είχε ζώσει μεγάλο τμήμα της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για το δυστύχημα και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια των θυμάτων.

Περισσότεροι από 80 δήμοι σε 10 περιφέρειες της Πορτογαλίας βρίσκονται αντιμέτωποι με δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με το Πορτογαλικό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και την Ατμόσφαιρα (IPMA).

Ωστόσο, χθες Δευτέρα, οι πορτογαλικές αρχές υποβάθμισαν τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο χαμηλότερο επίπεδο συναγερμού. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σήμερα, αφού ληφθεί υπόψη η πρόβλεψη των μετεωρολόγων για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις