Κόσμος

Φόβοι για νέα πυρηνική δοκιμή μετά τον σεισμό στη Βόρεια Κορέα!

Σεισμός 3,4 ρίχτερ σημειώθηκε στη Βόρεια Κορέα. Όπως ανέφερε η σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας, "η σεισμική δόνηση προκλήθηκε από μία έκρηξη".
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της,τόνιζε ότι ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε περίπου στις 0830 GMT, είχε επίκεντρο κοντά στην περιοχή όπου πραγματοποίησε πυρηνική δοκιμή η Βόρεια Κορέα.

Προηγούμενοι σεισμοί που είχαν σημειωθεί στη Βόρεια Κορέα οφείλονταν σε πυρηνικές δοκιμές, όπως η πιο πρόσφατη στις αρχές του μήνα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη φύση του σεισμού και το αρχικό της συμπέρασμα είναι ότι επρόκειτο για φυσικό φαινόμενο.

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν ο σεισμός 3,5 βαθμών που καταγράφηκε στη Βόρεια Κορέα οφειλόταν σε έκρηξη ή ήταν ένα φυσικό φαινόμενο.

Το USGS ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 22 χλμ ανατολικά-βορειοανατολικά του Σουνγκτζιμπέγκαμ, στη Βόρεια Κορέα, κοντά στη βασική περιοχή πυρηνικών δοκιμών της χώρας.

Ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε δύο σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Κορέα, αλλά προφανώς δεν οφείλονταν σε εκρήξεις.

“Δύο σεισμοί! Στις 0829UTC & ένας πολύ μικρότερος @ 0443UTC απίθανο να προκλήθηκαν από έκρηξη!”, αναφέρει στο Twitter η εκτελεστική γραμματέας του CTBTO, Λασίνα Ζέρμπο.

 

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην έκτη και ισχυρότερη δοκιμή πυρηνικού όπλου την 3η Σεπτεμβρίου, ενώ μέσα στους τελευταίους δύο μήνες εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους που πέρασαν πάνω από την Ιαπωνία.

“Ο Τραμπ θα πληρώσει ακριβά τις απειλές του”

Χθες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ειρωνεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων «ψυχικά διαταραγμένο». Επίσης, διεμήνυσε ότι θα τον κάνει «να πληρώσει ακριβά» τις απειλές εναντίον της χώρας του, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Πιονγιάνγκ θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία» μετά την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» που έκανε ο Τραμπ, ανέφερε ο Κιμ, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να «καταστρέψει τελείως» τη Βόρεια Κορέα «με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων», σημείωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Και πρόσθεσε ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».

Ο Τραμπ τόνισε ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν θα «καταστρέψουν τελείως» το κράτος των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων. Επιπλέον, χαρακτήρισε τον Κιμ Γιονγκ Ουν «άνθρωπο πύραυλο», ο οποίος βρίσκεται σε «αποστολή αυτοκτονίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεκόρ Γκίνες με 5.000 χορευτές στην Τουρκία – Ο ποντιακός χορός παρουσιάστηκε ως «τουρκικός»
Το θέμα είναι βέβαια ότι οι Τούρκοι χαρακτήρισαν τον ποντιακό ως μέρος της τουρκικής παραδοσιακής πολιτιστικής κληρονομιάς τους με τα μέσα της χώρας να δίνουν έκταση στο θέμα
Τούρκοι χορεύουν ποντιακό χορό
Τρεις πυροσβέστες νεκροί στο Κολοράντο – Τεράστιες φωτιές στις νοτιοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
Οι υψηλές θερμοκρασίες, οι ισχυροί άνεμοι, η παρατεταμένη ξηρασία και το περιορισμένο χιονοκάλυμμα του χειμώνα ευνοούν την ακραία εξάπλωση των πυρκαγιών και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης νέων εστιών
Φωτιά στο Κολοράντο
Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες μετά τους σεισμούς στη Βενεζουέλα - Εξαγριωμένοι πολίτες ανάγκασαν στρατιώτες να σκάψουν στα ερείπια
Δύο 11χρονοι και ένας πατέρας με τον έφηβο γιο του ανασύρθηκαν ζωντανοί 4 ημέρες μετά την καταστροφή - Δείτε βίντεο από τις δραματικές διασώσεις
  MIGUEL MEDINA
Axios: Συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν για προσωρινό τερματισμό των επιθέσεων – Συνάντηση αντιπροσωπιών στο Κατάρ την Τρίτη
Οι ένοπλες δυνάμεις των δυο χωρών αντάλλαξαν χτυπήματα τις τελευταίες ημέρες κι αλληλοκατηγορήθηκαν για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός, με τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ να βρίσκεται στο επίκεντρο
Διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν