Κόσμος

Φρενίτιδα στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα – Έχουν πουληθεί 1,5 εκατ. σημαίες

Οι κατασκευαστές τουρκικών σημαιών στην Τουρκία εργάζονται πυρετωδώς για να ανταποκριθούν στην ζήτηση όσων Τούρκων επιθυμούν να αγοράσουν μια σημαία της χώρας τους, έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 232 άνθρωποι.

«Από την πρώτη μέρα, έχουν πωληθεί περίπου 1,5 εκατομμύριο σημαίες. Αναμένω να πουληθούν ακόμη 5 εκατομμύρια τις επόμενες μέρες», δήλωσε ο Ορκούν Αλτιέρ, ιδιοκτήτης της κατασκευάστριας εταιρείας σημαιών Γκοζντέ Μπαϊράκ.

«Εκπαιδευτικοί, σιδηρουργοί, εργαζόμενοι σε καντίνες… όλοι θέλουν σημαίες αυτή την στιγμή. Δεν μου έμεινε καμία για να κρεμάσω στο σπίτι μου», είπε χαρακτηριστικά.

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν σημαίες εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν έως και 10 εκατομμύρια τις επόμενες μέρες στην Τουρκία, όπου ο συνολικός πληθυσμός αριθμεί περίπου 80 εκατομμύρια.

Παράλληλα υπολογίζουν η ζήτηση να φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας το πρωτύτερο υψηλότερο σημείο ζήτησης το 2002, όταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Τουρκίας προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Είχαμε αρκετές σημαίες σε απόθεμα, αλλά πουλήθηκαν όλες. Ξεκινήσαμε νέα παραγωγή. Η ζήτηση είναι τεράστια. Οι πολίτες μας είναι πραγματικά τόσο ευαισθητοποιημένοι με αυτό το θέμα», σχολίασε ο Σελαχατίν Αφσάρ της Καρανφίλ Μπαϊράκ, εταιρείας κατασκευής σημαιών στην δυτική πόλη της Προύσας.

Ολοένα και περισσότερες σημαίες της Τουρκίας ανεμίζουν σε κτίρια και οχήματα έπειτα από την νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος. Η τιμή της σημαίας πωλείται μόλις έναντι 3 τουρκικών λιρών στην Τουρκία (περίπου 0,9 ευρώ).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa
Θύμα ανθρωποκτονίας «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο του μέσω βίντεο AI την ώρα της δίκης στις ΗΠΑ - «Σε μια άλλη ζωή, ίσως να ήμασταν φίλοι»
Το βίντεο σηματοδοτεί μια καινοτόμα χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία με ένα μείγμα έντονου ενδιαφέροντος και δέους
Το ολόγραμμα του δολοφονημένου Κρίστοφερ Πέλκι