Κόσμος

“Φρένο” στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε τηλεφωνικά και ιντερνετικά δεδομένα

Οι εθνικές κυβερνήσεις και οι υπηρεσίες κατασκοπείας τους δεν μπορούν να έχουν ανεξέλεγκτη πρόσβαση στα τηλεφωνικά και τα ιντερνετικά δεδομένα των χρηστών, αποφάνθηκε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πλήρης πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών, σύμφωνα με την απόφαση, θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στο χρονικό διάστημα που είναι «αυστηρά απαραίτητο».

Σ’ αυτή την πολυαναμενόμενη απόφασή, το κορυφαίο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΕ ανακοίνωσε πως η διατήρηση τέτοιων δεδομένων γενικώς και αδιακρίτως μπορεί να επιτραπεί μόνο όταν οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια» ή στο πλαίσιο της «μάχης εναντίον της σοβαρής εγκληματικότητας».

Στην απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προστίθεται ότι η πλήρης πρόσβαση στα τηλεφωνικά και ιντερνετικά δεδομένα των χρηστών πρέπει να περιορίζεται μόνο στο χρονικό διάστημα που είναι «αυστηρά απαραίτητο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Αρχιεπίσκοπος Σάρα Μαλάλι έγινε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας – Επεισόδιο προκάλεσε κληρικός
Ο διορισμός της προκάλεσε κριτική από ορισμένους συντηρητικούς στο παγκόσμιο δίκτυο των Αγγλικανών που αντιτίθενται στη χειροτονία των γυναικών
Η Αρχιεπίσκοπος Σάρα Μαλάλι
Θηριώδη κύματα παρέσυραν και έπνιξαν 13χρονη στη Μάλτα: Αγνάντευε τη θάλασσα με την οικογένειά της σε πεζόδρομο
Η σορός του κοριτσιού βρέθηκε παγιδευμένη σε βράχους στον πυθμένα της θάλασσας και ανασύρθηκε από τους δύτες - Τα κύματα παρέσυραν τον πατέρα και τον αδερφό της οι οποίοι κατάφεραν να κολυμπήσουν και να σωθούν
Μάλτα