Κόσμος

Φρέντι Μπελέρης: Εξετάζεται το αίτημα για την ορκωμοσία του ως δημάρχου Χειμάρρας

Συνεχίζεται στις 3 το μεσημέρι η δίκη για το εάν το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη, να του δοθεί άδεια για να πάει να ορκιστεί ως δήμαρχος Χειμάρρας, θα εγκριθεί ή όχι από το δικαστήριο της Αλβανίας. Πλήθος ομογενών καταφτάνουν για να στηρίξουν τον εκλεγμένο δήμαρχο που για επτά μήνες βρίσκεται στη φυλακή.

Από τη Χειμάρρα έρχονται συγγενείς, φίλοι αλλά και κάτοικοι της πόλης για να στηρίξουν τον Φρέντι Μπελέρη, που παραμένει από την περασμένη Άνοιξη στις φυλακές της Αλβανίας με έωλες κατηγορίες. Οι μάρτυρες κατηγορίας δεν έρχονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπήρχαν μάρτυρες που είπαν ότι «δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο Μπελέρης», ενώ μάρτυρες κατηγορίας υποστήριξαν ότι δεν ξέρουν τίποτα γι’ αυτή την υπόθεση. Ψάχνουν αυτή τη στιγμή να αναγκάσουν τους μάρτυρες κατηγορίας να έρθουν στο δικαστήριο, να καταθέσουν. Όμως, οι μάρτυρες για κάποιο λόγο επικαλούνται ότι η οικογένεια Μπελέρη και οι άνθρωποί του είναι τόσο πολύ επικίνδυνοι που δεν τολμούν να έρθουν στο δικαστήριο.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα κατήγγειλε ότι ο μάρτυρας πήρε 7.000 ευρώ για να πει αυτά που είπε, να ενοχοποιήσει τον Μπελέρη που δεν βρισκόταν σε αυτό το σημείο που υποτίθεται ότι έγινε συναλλαγή.

Στο έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος ο νυν πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα ανέφερε ότι η Ελλάδα ανέστειλε τη γνωμοδότησή της για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την ομιλία του ο Ράμα επέμεινε ότι η θέση του δεν αλλάζει, παρά τις προειδοποιήσεις της Ελλάδας για την υπόθεση Μπελέρη.

«Η ιστορία είναι γνωστή. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε το τι έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση. Μια θέση που ούτε αλλάζει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, δεν θα αλλάξει, όχι γιατί είναι πεισματάρηδες οι Αλβανοί, αλλά ο λόγος που δεν αλλάζουμε γνώμη είναι γιατί είναι πεισματάρης ο ίδιος ο λόγος», τόνισε ο Ράμα.

 

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, όπου βρεθεί, ενώ μιλάει για μία ανεξάρτητη δικαιοσύνη που δεν δέχεται από πουθενά κάποια πίεση, τονίζει ότι το Ειδικό Δικαστήριο δεν θα δώσει την άδεια ορκωμοσίας στον Μπελέρη την ώρα όμως που η δίκη είναι σε εξέλιξη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τους ιδιοκτήτες ιρανικών επιχειρήσεων να μην απολύουν προσωπικό: «Πρέπει να υποστηριχθούν»
«Οι εργαζόμενοι στον παραγωγικό τομέα πρέπει να υποστηριχθούν δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση προϊόντων που κατασκευάζονται στη χώρα», προέτρεψε ο ανώτατος ηγέτης
Μοτζταμπά Χμαενεΐ
Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική κάβα της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ξέμεινε από προμήθειες λόγω του πολέμου στο Ιράν
Τα ράφια στην κάβα είναι ως επί το πλείστον άδεια και τα μόνα διαθέσιμα είναι ακριβές ή λιγότερο γνωστές μάρκες, τόνισαν πέντε άτομα που επισκέφτηκαν το κατάστημα στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες
Αλκοόλ
Βίντεο με άγρια επίθεση που δέχτηκε Γαλλίδα μοναχή στο Όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ - Εβραίος την έσπρωξε και την κλώτσησε
Η μοναχή υπέστη εκδορές στο πρόσωπο, αλλά δεν αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε έναν 36χρονο άνδρα που φορούσε παραδοσιακή εβραϊκή ενδυμασία
Ιερουσαλήμ