Κόσμος

Φρέντι Μπελέρης: Εξετάζεται το αίτημα για την ορκωμοσία του ως δημάρχου Χειμάρρας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζεται στις 3 το μεσημέρι η δίκη για το εάν το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη, να του δοθεί άδεια για να πάει να ορκιστεί ως δήμαρχος Χειμάρρας, θα εγκριθεί ή όχι από το δικαστήριο της Αλβανίας. Πλήθος ομογενών καταφτάνουν για να στηρίξουν τον εκλεγμένο δήμαρχο που για επτά μήνες βρίσκεται στη φυλακή.

Από τη Χειμάρρα έρχονται συγγενείς, φίλοι αλλά και κάτοικοι της πόλης για να στηρίξουν τον Φρέντι Μπελέρη, που παραμένει από την περασμένη Άνοιξη στις φυλακές της Αλβανίας με έωλες κατηγορίες. Οι μάρτυρες κατηγορίας δεν έρχονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπήρχαν μάρτυρες που είπαν ότι «δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο Μπελέρης», ενώ μάρτυρες κατηγορίας υποστήριξαν ότι δεν ξέρουν τίποτα γι’ αυτή την υπόθεση. Ψάχνουν αυτή τη στιγμή να αναγκάσουν τους μάρτυρες κατηγορίας να έρθουν στο δικαστήριο, να καταθέσουν. Όμως, οι μάρτυρες για κάποιο λόγο επικαλούνται ότι η οικογένεια Μπελέρη και οι άνθρωποί του είναι τόσο πολύ επικίνδυνοι που δεν τολμούν να έρθουν στο δικαστήριο.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα κατήγγειλε ότι ο μάρτυρας πήρε 7.000 ευρώ για να πει αυτά που είπε, να ενοχοποιήσει τον Μπελέρη που δεν βρισκόταν σε αυτό το σημείο που υποτίθεται ότι έγινε συναλλαγή.

Στο έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος ο νυν πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα ανέφερε ότι η Ελλάδα ανέστειλε τη γνωμοδότησή της για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την ομιλία του ο Ράμα επέμεινε ότι η θέση του δεν αλλάζει, παρά τις προειδοποιήσεις της Ελλάδας για την υπόθεση Μπελέρη.

«Η ιστορία είναι γνωστή. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε το τι έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση. Μια θέση που ούτε αλλάζει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, δεν θα αλλάξει, όχι γιατί είναι πεισματάρηδες οι Αλβανοί, αλλά ο λόγος που δεν αλλάζουμε γνώμη είναι γιατί είναι πεισματάρης ο ίδιος ο λόγος», τόνισε ο Ράμα.

 

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, όπου βρεθεί, ενώ μιλάει για μία ανεξάρτητη δικαιοσύνη που δεν δέχεται από πουθενά κάποια πίεση, τονίζει ότι το Ειδικό Δικαστήριο δεν θα δώσει την άδεια ορκωμοσίας στον Μπελέρη την ώρα όμως που η δίκη είναι σε εξέλιξη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156