Κόσμος

Φρέντι Μπελέρης: Εξετάζεται το αίτημα για την ορκωμοσία του ως δημάρχου Χειμάρρας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζεται στις 3 το μεσημέρι η δίκη για το εάν το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη, να του δοθεί άδεια για να πάει να ορκιστεί ως δήμαρχος Χειμάρρας, θα εγκριθεί ή όχι από το δικαστήριο της Αλβανίας. Πλήθος ομογενών καταφτάνουν για να στηρίξουν τον εκλεγμένο δήμαρχο που για επτά μήνες βρίσκεται στη φυλακή.

Από τη Χειμάρρα έρχονται συγγενείς, φίλοι αλλά και κάτοικοι της πόλης για να στηρίξουν τον Φρέντι Μπελέρη, που παραμένει από την περασμένη Άνοιξη στις φυλακές της Αλβανίας με έωλες κατηγορίες. Οι μάρτυρες κατηγορίας δεν έρχονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπήρχαν μάρτυρες που είπαν ότι «δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο Μπελέρης», ενώ μάρτυρες κατηγορίας υποστήριξαν ότι δεν ξέρουν τίποτα γι’ αυτή την υπόθεση. Ψάχνουν αυτή τη στιγμή να αναγκάσουν τους μάρτυρες κατηγορίας να έρθουν στο δικαστήριο, να καταθέσουν. Όμως, οι μάρτυρες για κάποιο λόγο επικαλούνται ότι η οικογένεια Μπελέρη και οι άνθρωποί του είναι τόσο πολύ επικίνδυνοι που δεν τολμούν να έρθουν στο δικαστήριο.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα κατήγγειλε ότι ο μάρτυρας πήρε 7.000 ευρώ για να πει αυτά που είπε, να ενοχοποιήσει τον Μπελέρη που δεν βρισκόταν σε αυτό το σημείο που υποτίθεται ότι έγινε συναλλαγή.

Στο έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος ο νυν πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα ανέφερε ότι η Ελλάδα ανέστειλε τη γνωμοδότησή της για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την ομιλία του ο Ράμα επέμεινε ότι η θέση του δεν αλλάζει, παρά τις προειδοποιήσεις της Ελλάδας για την υπόθεση Μπελέρη.

«Η ιστορία είναι γνωστή. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε το τι έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση. Μια θέση που ούτε αλλάζει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, δεν θα αλλάξει, όχι γιατί είναι πεισματάρηδες οι Αλβανοί, αλλά ο λόγος που δεν αλλάζουμε γνώμη είναι γιατί είναι πεισματάρης ο ίδιος ο λόγος», τόνισε ο Ράμα.

 

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, όπου βρεθεί, ενώ μιλάει για μία ανεξάρτητη δικαιοσύνη που δεν δέχεται από πουθενά κάποια πίεση, τονίζει ότι το Ειδικό Δικαστήριο δεν θα δώσει την άδεια ορκωμοσίας στον Μπελέρη την ώρα όμως που η δίκη είναι σε εξέλιξη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
H ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ξαναρχίζει τις πτήσεις προς το Ντουμπάι
Λίγες ώρες νωρίτερα πτήση της Flydubai των Εμιράτων, από το Ντουμπάι με προορισμό το Τελ Αβίβ έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία έπειτα από απόπειρα του συγκυβερνήτη να ρίξει το αεροσκάφος
Αεροσκάφος της El Al Airlines απογειώνεται από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ
Πτήση «θρίλερ» της Flydubai: Οι επιβάτες περιγράφουν τον εφιάλτη που έζησαν – «Ακούγαμε κραυγές, έμοιαζε με “τρενάκι του τρόμου”»
Χάος στην πτήση FZ1073 με προορισμό το Ισραήλ - Επιβάτες φέρεται να ακινητοποίησαν τον συγκυβερνήτη πριν από την αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία
Αεροπλάνο της FlyDubai με προορισμό το Ισραήλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από σήμα έκτακτης ανάγκης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026
Χειροπέδες στον συγκυβερνήτη της πτήσης της Flydubai που μαχαίρωσε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους με τους Ισραηλινούς
Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, οι μέχρι τώρα ενδείξεις από την έρευνα για το περιστατικό δείχνουν πως ο συγκυβερνήτης προσπάθησε να προκαλέσει τη συντριβή του αεροπλάνου
Αεροπλάνο της FlyDubai με προορισμό το Ισραήλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από σήμα έκτακτης ανάγκης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026