Κόσμος

Φρέντι Μπελέρης: Η δίκη είναι κακόγουστα στημένη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει στην φυλακή με τη δίκη του να συνεχίζεται στις 10 Ιανουαρίου, ενώ νέα στοιχεία αναδεικνύουν ένα διάτρητο κατηγορητήριο από την πλευρά των αρχών στην Αλβανία.

«Η δίκη είναι στημένη κακόγουστα και θέλουν να με δικάσουν οπωσδήποτε χωρίς να γνωρίζω το λόγο», δήλωσε ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χιμάρας Φρέντι Μπελέρης στις δικαστικές Αρχές στην Αλβανία.

Στη σημερινή συνεδρίαση της δίκης στο δικαστήριο κατά της διαφθορά και του οργανωμένου εγκλήματος στα Τίρανα ο Φρέντι Μπελέρης τόνισε πως «κρατούμε στη φυλακή με ένα πλαστογραφημένο ποινικό μητρώο» και πρόσθεσε ότι «η εισαγγελία συνεχίζει να πλαστογραφεί τα στοιχεία της δικογραφίας».

Επανέλαβε το αίτημα προς το δικαστικό σώμα να του παραχωρηθεί η σχετική ενημέρωση για τα άτομα που, κατά τον Φρέντι Μπελέγρη, παραποιούν τα στοιχεία, γεγονός που θα του επιτρέψει σωστή υπεράσπιση.

Η σημερινή συνεδρίαση άρχισε με την ανακοίνωση του δικαστηρίου για την απόρριψη του αιτήματος της υπεράσπισης για εξαίρεση δυο δικαστών από την τριμελή σύνθεση.

Στη συνέχεια κατάθεσαν πέντε μάρτυρες υπεράσπισης, μεταξύ αυτών και ένας δημοσιογράφος που είχε πάρει συνέντευξη από τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας.

Στη συνέχεια η υπεράσπιση ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες οι γραμματείς του δικαστηρίου και της εισαγγελίας της Αυλώνας, για το οποίο αίτημα το δικαστήριο αποσύρθηκε να λάβει απόφαση.

Μαζί με την απόφαση θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία για την νέα συνεδρίαση.

Ωστόσο, χθες το Πρωτοδικείο του ίδιου δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα του Φρέντυ Μπελέρη για τροποποίηση των μέτρων ασφαλείας εις βάρος του. Το δικαστήριο στην απόφασή του επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι στην υπόθεση δεν έχει αλλάξει τίποτε από τότε που λήφθηκε η δικαστική απόφαση για την προφυλάκιση του.

.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πανηγυρίζει η Άγκυρα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και κάνει άνοιγμα προς την Αίγυπτο: «Διακηρύσσουμε την κυριαρχία μας στην Ανατολική Μεσόγειο»
Ο Νουμάν Κουρτουλμούς κάνει λόγο για κατάρρευση των «χαρτών της Σεβίλλης», ενώ επιχειρεί να εμφανίσει τη συμφωνία ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή
Τουρκολιβυκό μνημόνιο
Parcoursup, 28 μαθητές ανά τάξη και πανεπιστήμια: Τα 5 μέτρα του Σεμπαστιάν Λεκορνί για να κατευνάσει την οργή των μαθητών στη Γαλλία μετά τις διαδηλώσεις
Εκπρόσωποι των μαθητικών και φοιτητικών συνδικαλιστικών οργανώσεων συναντώνται το απόγευμα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Λεκορνί στο Ματινιόν
Επεισόδια στη Γαλλία
Η AI «Οδύσσεια» του Έλον Μασκ κάνει πρεμιέρα: Τα πρώτα επτά λεπτά και η κόντρα με τον Κρίστοφερ Νόλαν
Το Grok Imagine δημοσίευσε το πρώτο επεισόδιο της διασκευής του ομηρικού έπους με τεχνητή νοημοσύνη, κλιμακώνοντας την κριτική του Έλον Μασκ κατά της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν
Οδύσσεια