Κόσμος

Φρέντι Μπελέρης: Η κυβέρνηση Ράμα επηρεάζει απόλυτα όλο το σύστημα της Δικαιοσύνης

Κρίσιμη ημέρα είναι η Πέμπτη για τον Φρέντι Μπελέρη καθώς αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεσή του με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας να παραμένει στη φυλακή.

Ο Φρέντι Μπελέρης μιλώντας στο ΣΚΑΙ μέσα από τη φυλακή τόνισε πως «δυστυχώς υπάρχει μια στόχευση από πλευράς κυβέρνησης, η οποία επηρεάζει απόλυτα όλο το σύστημα της Δικαιοσύνης, έτσι ώστε η απόφαση να υπηρετεί πολιτικούς σκοπούς, όπου οι σκοποί αυτοί έχουν ως στόχο να παραμείνει ο Δήμαρχος, ο οποίος έχασε τις εκλογές στο δημαρχιακό θώκο του Χιμάρας με σκοπό να συνεχίσει το έργο του, τις κλεψιές στην περιουσία, τον επηρεασμό και τον εκφοβισμό των ανθρώπων ώστε να μη δηλώσουν την ελληνική τους καταγωγή στην απογραφή που συντελείται ήδη».

Σας κατηγορούν ότι εξαγοράσατε ψηφοφόρους στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Υπάρχουν στοιχεία που σας ενοχοποιούν;

Υπάρχει ένας άνθρωπος φίλος, συνεργάτης της αστυνομίας, καταδικασμένος για απάτες, χρήστης ουσιών, ο οποίος είναι ο μόνος στην ουσία που λέει ότι έχει υπάρξει αυτή η κουβέντα. Δεν υπάρχουν βίντεο. Υπάρχουν κάποια μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα τα οποία είναι κομμένα και ραμμένα..Tο κατηγορητήριο είναι σαθρό. Δεν υπάρχει κατηγορητήριο, δεν υπάρχει βίντεο που λέγανε να εξαγοράζω ψήφους.

Άρα ποια είναι η στόχευση της δίωξης εις βάρος σας;

Να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Επειδή όπως ξέρετε, τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Ήδη έχουμε κάνει καταγγελίες και διερευνώνται μεγάλες υφαρπαγές περιουσιών των ντόπιων κατοίκων Ελλήνων της περιοχής. Θεωρούν ότι πρέπει όσο γίνεται να δώσουν παράταση σ’ αυτή την κατάσταση για να καλύψουν πράγματα.

Η διπλωματική πίεση της Ευρώπης και της Ελλάδας προς τον Ράμα είχε κάποιο αποτέλεσμα;

Εγώ δεν έχω δει κανένα σημάδι στην αλβανική κυβέρνηση να θέλει να συνεννοηθεί. Ο κύριος Ράμα θεωρεί ότι θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και δεν θα έχει συνέπειες, οπότε κάνει αυτό που κάνει, παραβιάζει όλους τους νόμους, κάνει πίσω δικαστές. Έχει μια ρητορική μίσους εναντίον μας, εναντίον μου. Προσπαθεί να επηρεάσει μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, να επηρεάσει τα δικαστήρια… Παραβιάζει κάθε δικονομικό κανόνα. Κάνει τον πανίσχυρο.

Ο Φρέντι Μπελέρης κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως 5 έτη, ενώ υπάρχει και το σενάριο να επαναληφθούν οι εκλογές στη Χιμάρα με τον ίδιο να παραμένει στη φυλακή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του ISIS στη Συρία - «Θα ανταποδώσουμε» απαντά ο Ντόναλντ Τραμπ
«Αν στοχεύετε Αμερικανούς οπουδήποτε στον κόσμο, θα περάσετε το υπόλοιπο της σύντομης ζωής σας γνωρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα σας κυνηγήσουν, θα σας βρουν και θα σας σκοτώσουν χωρίς έλεος» λέει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο η στιγμή που σκοτώνεται ο «αρχιτέκτονας των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου» στο Ισραήλ - Παραβίαση της εκεχειρίας καταγγέλλει η Χαμάς
Στο βίντεο, φαίνονται τρία οχήματα να κινούνται το ένα πίσω από το άλλο σε δρόμο της Γάζας και ξαφνικά το τελευταίο, ένα αυτοκίνητο, ανατινάσσεται από αεροπορικό χτύπημα του IDF
Παλαιστίνιοι περνούν με το αυτοκίνητό τους δίπλα από ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο μετά από ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Γάζας
Συναγερμός στις φυλακές Κύπρου: Κρατούμενος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του – «Ανώτεροι» κατάδικοι φέρεται να τον χρησιμοποιούσαν ως «υπηρέτη»
Πηγές από το περιβάλλον των φυλακών, λένε ότι ο 23χρονος φέρεται να ήταν «σκλάβος» ισχυρότερων κρατουμένων, καθαρίζοντας κελιά και πλένοντας ρούχα υπό καθεστώς φόβου, πράγμα που ο νεαρός δεν άντεξε
Φυλακή