Τετάρτη, 21 Φεβ.
10oC Αθήνα

Φρέντι Μπελέρης: Το κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν λειτουργεί

Φρέντι Μπελέρης: Το κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν λειτουργεί

Το κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν λειτουργεί. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, που εδώ και μήνες βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Δυρραχίου.

Ο Φρέντι Μπελέρης σημείωσε ότι «4 Δεκεμβρίου θα εκτελεστεί, μετά από 6 μήνες κωλυσιεργίας, η αίτησή μου στο ειδικό δικαστήριο για το αν θα ορκιστώ ή όχι» δήμαρχος Χειμάρρας της Αλβανίας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ μέσα από τις φυλακές, σημείωσε ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος, όταν κάποιος δεν έχει καταδικαστεί και η απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει μπορεί να ορκιστεί. «Για το ίδιο αδίκημα είμαι προφυλακισμένος, ενώ άλλοι δυο δήμαρχοι είναι στα καθήκοντά τους τη στιγμή που υπάρχουν βίντεο και μαρτυρίες στις άλλες δύο περιπτώσεις» είπα και πρόσθεσε ότι ο ένας και μοναδικός μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι χρηματίστηκε με 7.000 ευρώ, ενώ «ο διευθυντής της αστυνομίας της Χειμάρρας προήχθη».

«Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα της στη Βουλή, υπάρχει κυνήγι μαγισσών από πλευράς (αλβανικής) κυβέρνησης, όποιος δεν είναι αρεστός από τον Ράμα διώκεται ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει ισονομία» τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας πως ο Ράμα κάνει τα χατίρια στις άλλες χώρες και θεωρείται φιλοευρωπαίος και σύγχρονος, ενώ έχουν φύγει 1 εκατ. Αλβανοί από τη χώρα και χαρακτήρισε τον Έντι Ράμα ως «κακομαθημένο».

«Πολλά αλβανικά ΜΜΕ στηρίζουν την στάση της Ελλάδας. Όσοι στηρίζουν τον Ράμα είναι πάρα πολύ λίγοι, και είναι κατευθυνόμενοι» είπε ο Φρέντης Μπελέρης.

Κατέληξε λέγοντας πως: «Είμαι μια χαρά, είμαι αθώος, συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου, και όχι μόνο των Χειμαρριωτών, απ’ όλη την Ελλάδα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις