Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Φρίκη” από την κατάθεση του Δανού εφευρέτη για την Κιμ Βαλ – “Την διαμέλισα με ότι βρήκα μπροστά μου”

“Φρίκη” από την κατάθεση του Δανού εφευρέτη για την Κιμ Βαλ – “Την διαμέλισα με ότι βρήκα μπροστά μου”

Αηδία και αποτροπιασμό προκάλεσε ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν, περιγράφοντας το πως διαμέλισε την άτυχη Σουηδή δημοσιογράφο Κιμ Βαλ στο υποβρύχιο του, ο οποίος ωστόσο συνεχίζει να επιμένει πως… δεν την δολοφόνησε.

Ο Μάντσεν, μιλώντας ενώπιον του δικαστηρίου της Κοπεγχάγης, άρχισε να διηγείται πως διαμέλισε το πτώμα της άτυχης Βαλ χρησιμοποιώντας… “ότι έβρισκε μπροστά του”.

Τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις έκανε στο μπάνιο του υποβρυχίου, χωρίς ωστόσο να θέλει να πει λεπτομέρειες. “Ήταν τρομακτικό, δεν θέλω να πω περισσότερα. Ήταν κάτι τρομακτικό” είπε ο Μάντσεν.

Σε ερώτηση για τις μαχαιριές που βρέθηκαν στο σώμα της Βαλ, ο Μάντσεν υποστήριξε ότι έγιναν… κατά λάθος, συνεχίζοντας να επιμένεις πως δεν την σκότωσε.

“Προσπάθησα να την βοηθήσω”

Σε προηγούμενη κατάθεσή του ο Μάντσεν υποστήριξε ότι η Βαλ εγκλωβίστηκε μέσα στο υποβρύχιο το οποίο γέμιζε με μονοξείδιο του άνθρακα ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κατάστρωμα και αδυνατούσε να επέμβει για να την σώσει.

“Προσπάθησα να εξηγήσω στην Κιμ πίσω από την μπουκαπόρτα πώς να σταματήσει τις μηχανές, επί 5-15 λεπτά προσπαθούσα να μπω μέσα για να την βοηθήσω. Όταν τελικά κατάφερα να ανοίξω την μπουκαπόρτα, με χτύπησε στο πρόσωπο ένα κύμα καυτού αέρα. Την βρήκα αναίσθητη σστο πάτωμα, έμεινα κοντά της και προσπάθησα να την συνεφέρω”, είπε στην κατάθεσή του.

Αφού κατάλαβε ότι η δημοσιογράφος ήταν νεκρή, ισχυρίστηκε ότι αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Στο τέλος “κοιμήθηκε δίπλα της επί δύο ώρες”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις