Κόσμος

Παγκόσμια οργή για τον 13χρονο Rajon: Τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου – Ανέβασαν το βίντεο στο Facebook

Οργή έχει προκαλέσει η ανάρτηση του βίντεο δολοφονίας του 13χρονου Samiul Alam Rajon στα social media.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι δράστες της δολοφονίας όχι μόνο υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια τον ανήλικο αλλά κατέγραψαν την επίθεση ώστε να δει όλος ο κόσμος τις αποτρόπαιες πράξεις τους.
 
Ο 13χρονος κατηγορήθηκε από μια ομάδα τεσσάρων αντρών για κλοπή στην πόλη Sylhet στο Μπαγκλαντές και το άψυχο κακοποιημένο σώμα του βρέθηκε 180 μέτρα μακριά από το σημείο όπου του επιτέθηκαν.

Είχε πάνω από 60 τραύματα στο σώμα του και είχε δεχθεί σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι που προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία.


Στο βίντεο, που δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου, διακρίνεται ο τρόμος στο πρόσωπο του Samiul Alam Rajon που είναι δεμένος σε έναν πυλώνα.

Ουρλιάζει από τον πόνο από τα επανειλημμένα χτυπήματα που δέχεται με μεταλλική ράβδο στον εγκαταλελειμμένο σταθμό των λεωφορείων Kumargaon.

Ένας από τους άντρες που χτυπά τον Rajon ζητά από τον ανήλικο να τους πει το όνομά του και να παραδεχτεί ότι έκλεψε. Όταν τους ζήτησε νερό του είπαν να πιει τον ιδρώτα του και ξέσπασαν σε γέλια.


Σε άλλο σημείο του βίντεο ακούγεται ένας εκ των δραστών να λέει “τα οστά του φαίνονται άθικτα, χτυπήστε τον περισσότερο”.

Τον έδεσαν ξανά στον στύλο και τον χτύπησαν ξανά, με έναν να ρωτά αν είχε βιντεοσκοπηθεί σωστά ο ξυλοδαρμός.

“Το έχω δημοσιεύσει στο Facebook. Όλος ο κόσμος θα το δει τώρα”, ακούγεται να λέει.


Όταν το αγόρι πέθανε, πέταξαν το πτώμα του 180 μέτρα μακριά από το σημείο που τον ξυλοκόπησαν αλλά αναγνωρίστηκαν από περαστικούς που τους κυνήγησαν.

Το φρικτό βίντεο έγινε viral και πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις στο Μπαγκλαντές, με τον κόσμο να απαιτεί απονομή δικαιοσύνης για τον Rajon.

Ο Rajon είχε εγκαταλείψει το σχολείο και έγινε πωλητής λαχανικών για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του.

Όταν εκείνη την ημέρα δεν επέστρεψε σπίτι, η μητέρα του Lubna Akhtar κατήγγειλε την εξαφάνισή του σε τοπικό αστυνομικό τμήμα και ενημερώθηκε ότι είχε βρεθεί το πτώμα ενός ανήλικου. Αποδείχτηκε ότι ήταν του Rajon.

Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις άντρες και έχει συσταθεί ειδική ομάδα προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση.

Πηγή: News.com.au

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σαουδική Αραβία: Νέα επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ – Ένας νεκρός και 11 τραυματίες
Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι το τελευταίο 24ωρο χρησιμοποίησαν βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones)
Κυβερνητικές δυνάμεις, Υεμένη
Ο Νετανιάχου ζητά δίωξη των εμπλεκόμενων στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ «NAZA» για αδικήματα ασφαλείας
«Διηγείται μια ψευδή, παραπλανητική και προκατειλημμένη αφήγηση που δυσφημεί το Κράτος και τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις παγκοσμίως και βλάπτει σοβαρά το κύρος του Ισραήλ» λέει ο Νετανιάχου
Νετανιάχου
Financial Times: Η Ρωσία σχεδιάζει δολοφονίες στην Ευρώπη με στόχο στελέχη αμυντικών εταιρειών
Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν στελέχη αμυντικών εταιρειών σε όλη την Ευρώπη ότι η Ρωσία εντείνει τις απόπειρες δολοφονίας τους σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των εταίρων της Ουκρανίας
Financial Times: Η Ρωσία σχεδιάζει δολοφονίες στην Ευρώπη με στόχο στελέχη αμυντικών εταιρειών
Η Τουρκία επιταχύνει τις κατασκευές καταφυγίων για προστασία από επιθέσεις: Το σχέδιο για χώρους σε 81 νομούς
Η κατασκευή σύγχρονων καταφυγίων και στις 81 επαρχίες γίνεται για παροχή ασφαλών χώρων για τους πολίτες σε περίπτωση πολέμου, φυσικών καταστροφών ή πυρηνικών διαρροών
Ερντογάν