Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Φρίκη! Πώς μαθαίνουν οι τζιχαντιστές ανήλικους να αποκεφαλίζουν

Φρίκη! Πώς μαθαίνουν οι τζιχαντιστές ανήλικους να αποκεφαλίζουν

Τα μαθήματα εκπαίδευσης τζιχαντιστών για τη νέα γενιά δήμιων αποκαλύπτει 14χρονος που διέφυγε από το στρατόπεδο τρόμου.

Αφού έδειχναν βίντεο αποκεφαλισμών στους ανήλικους, οι εκπαιδευτές τους ενημέρωναν πως θα κληθούν να το πράξουν και οι ίδιοι μια μέρα. Έπρεπε να εξασκηθούν και έτσι το Ισλαμικό Κράτος έδωσε σε 120 αγόρια από μια κούκλα και ένα σπαθί για να της κόψουν το κεφάλι.

Ένας 14χρονος Yazidi που είχε απαχθεί δεν μπορούσε να το κόψει σωστά. “Μετά με έμαθαν πώς να κρατήσω το σπαθί και πώς να χτυπήσω. Μου είπαν ότι είναι το κεφάλι των άπιστων”, είπε στο Associated Press το αγόρι που ονομάστηκε Yahya από τους τζιχαντιστές.

Όταν οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν πόλεις Yazidi στο βόρειο Ιράκ τον περασμένο χρόνο, σφαγιάστηκαν ηλικιωμένοι άντρες και υποδουλώθηκαν πολλές γυναίκες και κορίτσια.

Δεκάδες νεαρά αγόρια Yazidi είχαν διαφορετική τύχη. Ο ISIS προσπάθησε να τα εκπαιδεύσει από την αρχή. Τα ανάγκασαν να ασπαστούν το Ισλάμ και να τα μετατρέψουν σε τζιχαντιστές.

Αποτελεί μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας των εξτρεμιστών να δημιουργήσουν μια νέα γενιά αγωνιστών. Στρατολογούν εφήβους και παιδιά με δώρα, απειλές και πλύση εγκεφάλου, μετατρέποντάς τα σε δολοφόνους και βομβιστές αυτοκτονίας.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα δείχνει ανήλικο να αποκεφαλίζει έναν Σύριο στρατιώτη υπό την επίβλεψη τζιχαντιστή, ενώ τον περασμένο μήνυμα σε άλλο βίντεο 25 παιδιά εκτέλεσαν 25 Σύριους αιχμαλώτους.

Ο Yahya, ο μικρός του αδερφός, η μητέρα του και εκατοντάδες Yazidi συνελήφθησαν από τους τζιχαντιστές όταν κατέλαβαν την ιρακινή πόλη Sulagh τον Αύγουστο. Μεταφέρθηκαν στη Raqqa όπου τα αγόρια μέχρι 15 ετών οδηγήθηκαν στο στρατόπεδο εκπαίδευσης Farouq.

Τους δόθηκαν μουσουλμανικά αραβικά ονόματα για να αντικαταστήσουν τα κουρδικά. Ο Yahya πέρασε σχεδόν 5 μήνες εκεί και εκπαιδευόταν 8 έως 10 ώρες την ημέρα. Του είπαν ότι οι Yazidi είναι “βρώμικοι” και πρέπει να θανατωθούν.

Του έμαθαν πώς να πυροβολεί κάποιον από κοντινή απόσταση, ενώ τα αγόρια καλούνταν να χτυπήσουν το ένα το άλλο σε κάποιες ασκήσεις. Ο Yahya μάλιστα γρονθοκόπησε τον 10χρονο αδερφό του και του έβγαλε ένα δόντι.

“Ο εκπαιδευτής μου είπε πως αν δεν το κάνω θα με σκοτώσει. Μας είπαν ότι θα μας κάνουν πιο σκληρούς. Μας χτυπούσαν”.

Δραπέτευσε στις αρχές Μαρτίου. Οι μαχητές έφυγαν από το στρατόπεδο για μια επίθεση και όταν κοιμήθηκαν οι φύλακες το έσκασαν με τον αδερφό του. Είπε και σε έναν φίλο του να τους ακολουθήσει αλλά αρνήθηκε, λέγοντάς του ότι είναι πλέον μουσουλμάνος και του αρέσει το Ισλάμ.

Η μητέρα τους κρατούνταν σε ένα σπίτι με άλλους Yazidi και μπορούσαν να την επισκεφθούν. Έτσι πήγαν με τον αδερφό του. Ταξίδεψαν στη συριακή πόλη Minbaj και έμειναν με έναν Ρώσο μαχητή. Επικοινώνησαν με έναν θείο τους στο Ιράκ που του έδωσε χρήματα για να πάρει τα δύο αγόρια και τη μητέρα τους.

Όταν έκλεισε η συμφωνία, συνάντησαν τον θείο τους στην Τουρκία και πήγαν στην ιρακινή κουρδική πόλη Dohuk. Δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τα βίντεο αποκεφαλισμών που τους έδειχναν οι εκπαιδευτές τους. “Φοβήθηκαν όταν τα είδα. Ήξερα ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αποκεφαλίσω κάποιον. Ούτε ως ενήλικας”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε