Κόσμος

Φρίκη στη Γαλλία: Αναισθησιολόγος προκαλούσε ανακοπή σε ασθενείς για να τους επαναφέρει – Σκότωσε 12

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια υπόθεση που σοκάρει τους πάντες και δεν έχει προηγούμενο στη Γαλλία: αναισθησιολόγος κατηγορείται ότι δηλητηρίασε 30 ασθενείς και σκότωσε 12 με κίνητρο την εκδίκηση!

Ο πρώην αναισθησιολόγος από τη Μπεζανσόν παραπέμπεται στο κακουργιοδικείο για τους θανάτους 12 ασθενών κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων. Η έρευνα που αποκάλυψε την αδιανόητη υπόθεση στη Γαλλία, διήρκεσε επτά χρόνια.

Τη Δευτέρα (05.08.2024) δύο ανακριτές υπέγραψαν την εντολή παραπομπής του 52χρονου Φρενερίκ Πεσιέ, στο Κακουργιοδικείο της Ντουμπ. Ο Πεσιέ, που δεν έχει παραδεχθεί την ενοχή του, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μια αναισθησιολόγος σε μία από τις κλινικές της πόλης ενημέρωσε τις αρχές για τρεις «ανεξήγητες» καρδιακές ανακοπές ασθενών κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.

Πιστεύεται ότι από τις 10 Οκτωβρίου 2008 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2017 ο Πεσιέ μόλυνε τους ορούς των ασθενών σε δύο ιδιωτικές κλινικές της Μπεζανσόν για να τους προκαλέσει καρδιακή ανακοπή και να τους επαναφέρει, επιδεικνύοντας έτσι τις ικανότητές του. Ταυτόχρονα, ήθελε να αμαυρώσει τη φήμη συναδέλφων του με τους οποίους είχε έρθει σε κόντρα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ειδικοί έκριναν ότι υπήρχαν «ισχυρές ενδείξεις» και σε ορισμένες «βεβαιότητα» ότι χορηγήθηκαν στους ασθενείς υψηλές δόσεις, ακόμη και θανατηφόρες, στους ασθενείς που πήγαν να χειρουργηθούν στις δύο κλινικές. Συχνά, οι επεμβάσεις στις οποίες υποβάλλονταν δεν ήταν σοβαρές.

Η υπόθεση είναι «άνευ προηγουμένου» και «δεν μιλάμε για περίπτωση ευθανασίας», τόνισε ο εισαγγελέας Ετιέν Μαντό. «Είναι κάτι το μοναδικό» επειδή «ο στόχος δεν ήταν να ανακουφιστούν ασθενείς που υπέφεραν. Μιλάμε για ανθρώπους που, στις περισσότερες περιπτώσεις, ήταν σε καλή κατάσταση και θα υποβάλλονταν σε μικροεπεμβάσεις» και επομένως «δεν κινδύνευε η ζωή τους», πρόσθεσε.

Μια άλλη διάσταση είναι ότι στόχος του κατηγορουμένου δεν ήταν οι ίδιοι οι ασθενείς, αλλά οι γιατροί με τους οποίους ο Πεσιέ είχε διαμάχη, εξήγησε ο εισαγγελέας.

«Επενέβαινε όταν συνέβαινε μια ανακοπή» και «έβρισκε πάντα τη λύση», ανέφεραν οι πρώην συνάδελφοί του. «Πίστευε ότι ήταν ο καλύτερος» και «είχε δημιουργήσει την εικόνα του σωτήρα». Στις περιπτώσεις που οι ασθενείς πέθαναν, ήταν σε ανοιχτή διαμάχη με τους συναδέλφους του που έχαναν τον ασθενή.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς έρευνας απαγορεύτηκε στον Πεσιέ να εργάζεται ως αναισθησιολόγος και διατάχθηκε να απομακρυνθεί από την Μπεζανσόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία στην Βρετανία: Ένας νεκρός στη Σκωτία από την καταιγίδα Boelo – Χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα
Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν από τα αεροδρόμια Λιντς-Μπράντφορντ της Αγγλίας, Μπέλφαστ και Τζορτζ Μπεστ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου, του Ινβερνές και του Αμπερντίν στη Σκωτία
Καταιγίδα
Ανατροπή και ήττα του Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές στη Σερβία, ιστορικό ρεκόρ ψηφοφόρων με 70% συμμετοχής - Ολονύκτιοι πανηγυρισμοί στο Βελιγράδι
«Είναι σαφές ότι χάσαμε, η Φοιτητική Λίστα κέρδισε» λέει ο πρώην πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έπειτα από 14 χρόνια στην πολιτική ηγεσία της χώρας
Βούτσιτς
41
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η ανακοίνωση της επικύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσθέτει τη ρητή αποδοκιμασία της ανακοίνωσης της επικύρωσης του μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
REUTERS 14
«Στα κάγκελα» η Ευρώπη: Πάνω από 1.300 συλλήψεις στη Γαλλία – Βανδαλισμοί σε Αλβανία και Ισπανία, νέα επεισόδια σε Ιταλία και Βέλγιο
Στην Γαλλία αναμένονται νέες κινητοποιήσεις στις 31 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου - Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Παρίσι
9