Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Φρίκη στη Γερμανία: Πεντάχρονο κοριτσάκι δεν είχε δει το φως της ημέρας λόγω εγκατάλειψης

Φρίκη στη Γερμανία: Πεντάχρονο κοριτσάκι δεν είχε δει το φως της ημέρας λόγω εγκατάλειψης
Reuters (αρχείο)

Η εισαγγελία στη Γερμανία ξεκίνησε έρευνα μετά την ανακάλυψη ενός κοριτσιού 5 ετών σε συνθήκες πλήρους εγκατάλειψης.

“Έπειτα από (τη δημοσίευση) άρθρων στη Γερμανία ξεκινήσαμε έρευνα” γνωστοποίησε τη Δευτέρα (13.1.2020) ο εισαγγελέας της Φρανκφούρτης Ίνγκο Κετσιτσιάν, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Η εφημερίδα Märkische Oderzeitung έγραψε το Σάββατο (11.1.2020) ότι το κοριτσάκι, που διέμενε στο Εμπερσβάλντε, στα βόρεια περίχωρα του Βερολίνου, ζούσε σε συνθήκες πλήρους εγκατάλειψης για τουλάχιστον 2 χρόνια. Ήταν τελείως αποκομμένη από τον έξω κόσμο και χωρίς να βλέπει το φως της ημέρας για αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η σωματική και διανοητική ανάπτυξη του κοριτσιού, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την 20η Δεκεμβρίου, ήταν πολύ καθυστερημένη.

Στο ίδιο διαμέρισμα, βρέθηκαν ο αδελφός η αδελφή της. Έχουν μεταφερθεί σε κέντρα περίθαλψης παιδιών.

Η οικογένεια της μικρής ήταν γνωστή στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας από τα μέσα του 2007, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές που επικαλέστηκε η εφημερίδα Bild.

Η υπόθεση θυμίζει εκείνη του Κότμπους, στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, όπου ο μικρός Ντένις είχε εγκαταλειφθεί από τους γονείς του μη μπορώντας ούτε να φάει ούτε να πιει.

Μετά τον θάνατο του αγοριού, η μητέρα του είχε κρύψει το πτώμα του σε έναν καταψύκτη. Βρέθηκε τυχαία τρία χρόνια αργότερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις