Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Φρίκη στην Έσση: Το μήνυμα του δράστη στους Αμερικανούς πριν το μακελειό

Φρίκη στην Έσση: Το μήνυμα του δράστη στους Αμερικανούς πριν το μακελειό

Ο Tobias R. είναι ο δράστης των πολύνεκρων επιθέσεων στην Έσση. Σκότωσε εννέα ανθρώπους σε μπαρ με ναργιλέδες στο Χανάου. Γιατί ζητούσε από τους Αμερικανούς να «ξυπνήσουν».

Ένας 43χρονος Γερμανός με ακροδεξιές απόψεις, ο Tobias R., είναι ο δράστης του λουτρού αίματος στην πόλη Χάναου, στην Έσση της Γερμανίας. Είναι ο άνθρωπος που επιτέθηκε σε μπαρ με ναργιλέδες στο κέντρο της πόλης, σκότωσε εννέα ανθρώπους (οι περισσότεροι τουρκικής καταγωγής), τραυμάτισε σοβαρά άλλους πέντε και στη συνέχεια σκότωσε τη μητέρα του και αυτοκτόνησε. Η αστυνομία τον βρήκε στο σπίτι του νεκρό, με το πτώμα της μητέρας του, στο πλάι του. Και οι δυο φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Click4more Αυτός είναι ο Γερμανός ακροδεξιός δράστης του λουτρού αίματος στην Έσση! Βρήκαν “μανιφέστο”: Ήθελε να εξοντωθούν όσοι δεν μπορούν να απελαθούν!

Σε video που ανέβηκε πριν από μερικές μέρες στο internet, ο μακελάρης, ήρεμος και ψύχραιμος, απευθύνεται στους Αμερικανούς μιλώντας αγγλικά και τους καλεί να «ξυπνήσουν» και να δουν τι γίνεται στη χώρα τους. Μιλάει για υπόγειες στοές και ανθρώπους που κακοποιούν παιδιά.

Το video φαίνεται να το έχει καταγράψει σε διαμέρισμα, άγνωστο αν είναι το σπίτι του, αφού πίσω του φαίνεται ένα κρεβάτι. 

«Το προσωπικό μου μήνυμα προς τους Αμερικανούς: η χώρα σας βρίσκεται υπό τον έλεγχο αόρατων, μυστικών κοινωνιών. Χρησιμοποιούν σατανικές μεθόδους, όπως τον έλεγχο του μυαλού και δημιουργούν ένα μοντέρνο σύστημα δουλείας» αναφέρει αρχικά στο video ο 43χρονος δράστης.

«Καλύτερα να ξυπνήσετε γρήγορα. Στη χώρα σας υπάρχουν οι αποκαλούμενες υπόγειες στρατιωτικές βάσεις και κάποιες απ’ αυτές εξυμνούν τον διάβολο τον ίδιο. Κακοποιούν, βασανίζουν και σκοτώνουν μικρά παιδιά και συμβαίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ξυπνήστε! Αυτή είναι η πραγματικότητα στη χώρα σας. Κλείστε τα παραδοσιακά ΜΜΕ, δεν έχουν ιδέα.

Το πρώτο βήμα είναι η ενημέρωση. Ίσως πρέπει να τη διαβάσετε ή να την ακούσετε από δυο άλλες πηγές. Το δεύτερο βήμα είναι η δράση. Βρείτε αυτές τις στοές, μαζέψτε πολύ κόσμο και λιθοβολήστε τις. Είναι το καθήκον σας ως Αμερικανοί πολίτες να τελειώσετε αυτόν τον εφιάλτη», λέει και η τελευταία του φράση πριν κλείσει την κάμερα είναι «πολεμήστε τώρα!».

Το video που είχε ανέβει στο YouTube και στα social media, κατέβηκε λίγες ώρες αργότερα. 

 

Ποιος είναι ο μακελάρης 

Ο 43χρονος δράστης του μακελειού στην Έσση είναι γέννημα θρέμμα της πόλης Χανάου, όπου το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη, σκόρπισε τρόμο και θάνατο. 

Ο Tobias R. (κατά τη συνήθη πρακτική των γερμανικών αρχών, το επώνυμο δεν δίνεται στη δημοσιότητα αλλά σύμφωνα με γερμανικά μέσα είναι Rathjes) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χανάου. Εκεί ζούσε μέχρι το βράδυ που αποφάσισε να θερίσει ζωές. Και αφού διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος, πήγε στο σπίτι του, σκότωσε την 72χρονη μητέρα του και αυτοκτόνησε. 

Ο δράστης να σχεδίαζε κι άλλες επιθέσεις, ήθελε ακόμη περισσότερα θύματα. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στην πόλη βρήκαν ένα αυτοκίνητο γεμάτο πυρομαχικά και γεμιστήρες. 

Έσση

Η Bild είχε μεταδώσει νωρίτερα πως εκτός από το video, ο 43χρονος Γερμανός δράστης είχε αφήσει και σημειώματα με ακροδεξιές απόψεις. Στην επιστολή που άφησε, όπως ανέφερε νωρίτερα η Bild, ο Τομπίας Ρ. ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να εξοντωθούν κάποιοι άνθρωποι, η απέλαση των οποίων από τη Γερμανία δεν είναι πλέον εφικτή.

Σε ό,τι αφορά στην επιστολή και ένα βίντεο στα οποία προαναγγέλλει τα εγκλήματά του, ο Πίτερ Νόιμαν, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας στο King’s College του Λονδίνου, δήλωσε ότι πρόκειται «για ένα μανιφέστο 24 σελίδων», που μαρτυρά «το μίσος (του δράστη) προς τους αλλοδαπούς και τους μη λευκούς».

«Ζητεί την εξαφάνιση πολλών χωρών στη βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία», χρησιμοποιώντας «όρους που παραπέμπουν στην ευγονική, λέγοντας ότι η επιστήμη έχει αποδείξει ότι κάποιες φυλές είναι ανώτερες», έγραψε ο Νόιμαν στο Twitter.

Ο δράστης δηλώνει ότι «παρακολουθείται όλη του τη ζωή από τις μυστικές υπηρεσίες» και περιγράφει τον εαυτό του «κατ’ επιλογή εργένη», ομολογώντας ότι «ποτέ δεν είχε σχέση με γυναίκα», ανέφερε ο Νόιμαν.

Έσση

Καθώς τα κίνητρα της επίθεσης ήταν ρατσιστικά, την έρευνα ανέλαβαν ομοσπονδιακούς εισαγγελείς και χειρίζονται την υπόθεση ως τρομοκρατική επίθεσης. Σύμφωνα με τον υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης Πέτερ Μπόιτ, ο δράστης είχε στην κατοχή του νομίμως όπλα καθώς ήταν σκοπευτής.

Το χρονικό της φρίκης στην Έσση

Η πρώτη επίθεση είχε στόχο θαμώνες έξω από μπαρ με ναργιλέδες, το Midnight, στην καρδιά της πόλης των περίπου 90.000 κατοίκων. Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά σε αυτή την πρώτη επίθεση, που έγινε περίπου τις 22:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας). Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε γερμανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για περίπου δέκα πυροβολισμούς.

Ο δράστης έφυγε με αυτοκίνητο από το σημείο προς την κατεύθυνση της Πλατείας Κουρτ Σουμάχερ, στη συνοικία Κέσελστατ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ακολούθησε δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς, με «τουλάχιστον πέντε σοβαρά τραυματίες», σύμφωνα με τον αρχικό απολογισμό των αρχών. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο πρώτο μπαρ και πέντε μπροστά στο δεύτερο, το Arena Bar.

Ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων στον χώρο των καπνιζόντων, σκοτώνοντας πέντε, ανάμεσά τους και μία γυναίκα και πέντε νεαροί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, τα θύματα ήταν κουρδικής καταγωγής.

Τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωής τους «τους ξέραμε εδώ και χρόνια», είπε ο γιος του ιδιοκτήτη ενός από τα μπαρ στο Γερμανικό Πρακτορείο. Δύο υπάλληλοι του μπαρ είναι ανάμεσα στα θύματα, συνέχισε. «Είναι σοκ για τους πάντες», πρόσθεσε.

Το γεγονός πως κάποια από τα θύματα ήταν τουρκικής καταγωγής (ή κουρδικής όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα) προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας. “Περιμένουμε από τις γερμανικές αρχές να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να ρίξουν φως σε αυτή την υπόθεση. Ο ρατσισμός είναι ένας συλλογικός καρκίνος”, έγραψε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν στο twitter.

Με πληροφορίες και από Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις