Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Φρίκη χωρίς τέλος στο Μεξικό: Βρήκαν εννέα διαμελισμένα πτώματα

Μεξικό
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Εννιά διαμελισμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο στην πολιτεία Βερακρούς, στο Μεξικό. Οι αρχές πιστεύουν πως πρόκειται για θύματα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Το νέο φρικιαστικό έγκλημα στο Μεξικό έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα. Και αυτό έχει να κάνει με “ξεκαθάρισμα” ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς πιστεύεται πως ήταν μέλη ενός καρτέλ των ναρκωτικών, ανέφερε ο κυβερνήτης της πολιτείας Μιγκέλ Άνχελ Γιούνες. Οι Αρχές οδηγήθηκαν σε αυτή την υπόθεση εξαιτίας των τατουάζ των θυμάτων.

Η πρώτη εκτέλεση

Πριν από τον εντοπισμό του αυτοκινήτου στη Χαλάπα, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, οι Αρχές βρήκαν το πτώμα ενός άνδρα. Φαίνεται πως εκτελέστηκε ενώ προσπαθούσε να αποδράσει για να σωθεί.

«Είναι σαφές πως αυτό ήταν μια σύγκρουση μεταξύ κακοποιών», επέμεινε ο κυβερνήτης.

Η αυξανόμενη ένταση των συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών συνέβαλε καθοριστικά στο ότι το 2017 καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ ανθρωποκτονιών στο Μεξικό.

Αιματοβαμμένη Βερακρούς

Η περασμένη χρονιά ήταν ιδιαίτερα πολυαίμακτη για τη Βερακρούς, η οποία διαθέτει σημαντικό πετρελαϊκό πλούτο.

Οι φόνοι στην Πολιτεία, στον Κόλπο του Μεξικού, αυξήθηκαν κατά 35% από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Στη Βερακρούς εξάλλου διαπράχθηκαν τέσσερις από τις δώδεκα δολοφονίες δημοσιογράφων της περασμένης χρονιάς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις