Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Φθινοπωρινή περίοδος: Η Google αφιερώνει το doodle της στην προτελευταία εποχή του χρόνου

Φθινοπωρινή περίοδος: Η Google αφιερώνει το doodle της στην προτελευταία εποχή του χρόνου

Έφτασε το Φθινόπωρο και η Google στο σημερινό της doodle μας το θυμίζει. Στην Ελλάδα η προτελευταία εποχή του χρόνου ξεκινά το βράδυ της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου, στις 22:21 (σ.σ. τοπική ώρα), και πραγματοποιείται η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η χώρα μας. Την ίδια στιγμή, στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινά η άνοιξη.

Το φθινόπωρο ξεκινά παραδοσιακά με την φθινοπωρινή ισημερία κατά το διάστημα από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου ενώ ολοκληρώνεται με το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 ή 22 Δεκεμβρίου. Με την έλευση του φθινοπώρου η διάρκεια της ημέρας μειώνεται καθώς σκοτεινιάζει νωρίτερα και η διάρκεια της νύχτας αυξάνεται καθώς η σεζόν προχωρά μέχρι το Χειμερινό Ηλιοστάσιο τον Δεκέμβριο (Βόρειο Ημισφαίριο) και τον Ιούνιο (Νότιο Ημισφαίριο).

Στην Αθήνα η «ισότητα» ημέρας και νύχτας θα συμβεί λίγες ημέρες αργότερα, καθώς την ίδια την ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας η ίση ημέρα-νύχτα συμβαίνει μόνο στους τόπους που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον γήινο ισημερινό. Στις άλλες περιοχές πάνω ή κάτω από τον ισημερινό, αυτό συμβαίνει μερικές ημέρες πριν ή μετά από την ισημερία. Έτσι, στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται περίπου 38 μοίρες βόρεια του Ισημερινού, η ισότητα στη διάρκεια ημέρας και νύχτας συμβαίνει περίπου μετά από τέσσερις ημέρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις