Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φυλλάδια τρόμου από τη Βόρεια Κορέα κατά του “τρελού σκύλου” Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ Βόρεια Κορέα ΗΠΑ Κιμ Γιονγκ Ουν

– Προπαγανδιστικά φυλλάδια κατά του Ντόναλντ Τραμπ από τη Βόρεια Κορέα
– Ζητούν το θάνατό του γιατί… αν τον αφήσουν «θα σκοτώσει 25 εκατ. ανθρώπους»
– Σε άλλο σκίτσο απεικονίζεται ο αποκεφαλισμός του Αμερικανού προέδρου
– Τα φυλλάδια βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ
– Έρχονται μια μέρα μετά το μήνυμα στον Κιμ Γιονγκ Ουν πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τη διπλωματία μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα

Ο πόλεμος των εντυπώσεων ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιογνκ Ουν, καλά κρατεί. Απειλητικές δηλώσεις από τις ΗΠΑ, απειλητικά φυλλάδια από τη Βόρεια Κορέα. Και όλος ο κόσμος παρακολουθεί ένα περίεργο “πινγκ –πονγκ” χωρίς να ξέρει πως κι αν μπορεί να αντιδράσει.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, πως ο Αμερικανός πρόεδρος του έχει δώσει εντολή να συνεχίσει τη διπλωματία “μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα”, ήρθε η “απάντηση” της Πιονγκγιάνγκ.

Και ήρθε με προπαγανδιστικά φυλλάδια, μέσα από τα οποία ζητείται ο θάνατος του Ντόναλντ Τραμπ. Ο οποίος εμφανίζεται ως “τρελό σκυλί”. Δεν τα έριξαν τις ΗΠΑ, φυσικά. Αλλά στην Νότια Κορέα, την πιο στενή σύμμαχο της Ουάσινγκτον στην περιοχή.

Οι φωτογραφίες μεταδόθηκαν από το πρακτορείο NK News.

«Θάνατος στον Τραμπ»

Τα φυλλάδια που πιστεύεται ότι προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα εμφανίστηκαν στο κέντρο της Σεούλ, ακόμη και κοντά στον «Μπλε Οίκο», το προεδρικό μέγαρο της Νότιας Κορέας. Αυτό αναφέρουν χρήστες των social media και άνθρωποι που τα βρήκαν.

«Θάνατος στον τρελό παρανοϊκό Τραμπ!» γράφει ένα από τα φυλλάδια. Δείχνει έναν στρατιώτη με όπλο στα χέρια, να συντρίβει με τη μπότα του το κεφάλι του Ντόναλντ Τραμπ. «Πλήρης αποκεφαλισμός» αναφέρει η φράση που είναι γραμμένη σε άλλο σημείο.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το φυλλάδιο. Σε άλλο, ο Τραμπ εμφανίζεται ως σκύλος και αποκεφαλίζεται με ένα τσεκούρι. «Ας αποκεφαλίσουμε τον τρελό σκύλο Τραμπ προς χάριν ενός ειρηνικού και χωρίς πόλεμο κόσμου και της ανθρωπότητας».

Σε άλλο, απεικονίζεται ο Λευκός Οίκος να δέχεται επίθεση. «Αυτή είναι η απάντησή μας» γράφει.

Και σε ακόμη ένα, ο Τραμπ εμφανίζεται ξανά ως πληγωμένος σκύλος και έχει στο στόμα του μια βόμβα που πάνω της γράφει «Πλήρης καταστροφή της Βόρειας Κορέας. «Ο τρελός Τραμπ, θα σκοτώσει 25.000.000 ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα». «Είναι τρελός» και «Ο πόλεμος θα ξεσπάσει αν τον αφήσουμε» αναφέρεται επίσης.

Τραμπ Βόρεια Κορέα ΗΠΑ Κιμ Γιονγκ Ουν

Έπεσαν από τον… ουρανό

Είναι συχνό φαινόμενο να ρίχνονται προπαγανδιστικά φυλλάδια της Βόρειας Κορέας στη… γείτονά της. Συνήθως, στέλνονται με μπαλόνια πάνω από αποστρατικοποιημένες ζώνες.

Ανάλογα φυλλάδια έχουν εμφανιστεί ξανά. Αλλά αυτή τη φορά στοχοποιούν τον ίδιο τον Τραμπ. Η Πιογνγκγιανγκ δεν του “συγχωρεί” τις δηλώσεις από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε “υποσχεθεί” να καταστρέψει ολοκληρωτικά τη Βόρεια Κορέα. Και φυσικά δεν χάνει ευκαιρία να αποκαλεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν «άνθρωπο πύραυλο».

«Είμαι σίγουρος ότι ήρθαν από τη Βόρεια Κορέα με μπαλόνια, αφού οι άνεμοι κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου έπνεαν από βόρεια προς τα νότια. Έχουμε αναφορές και για άλλους που τα βρήκαν σε όλη τη Σεούλ». Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του NK News, ο οποίος βρήκε τα φυλλάδια ενώ έκανε τζόκινγκ στην κεντρική Σεούλ.

Η διπλωματία της… βόμβας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ του έχει δώσει σαφείς οδηγίες για τη Βόρεια Κορέα. Να συνεχίσει τις διπλωματικές προσπάθειες για να μειωθεί η ένταση.

Μόνο που με τη δήλωσή του, κάθε άλλο παρά σε αυτό συνέβαλε… «Αυτές οι διπλωματικές προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα», είπε.

Η δήλωση αυτή μερικές εβδομάδες μετά το… μπαράζ tweet του ίδιου του Τραμπ. Τα οποία απευθύνονταν στον ίδιο τον Τίλερσον. Τον καλούσε να μην χάνει το χρόνο του για διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα και τον… «μικρό άνθρωπο-πύραυλο», Κιμ Γιογνκ Ουν. Και πως ότι πρέπει να γίνει, θα γίνει.

Μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου CNN «State of the Union», ο Τίλερσον θέλησε να μειώσει τη… σημασία των όσων tweet-αρε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Ο Τραμπ κατέστησε σαφές σε εμένα ότι πρέπει να συνεχίσω τις διπλωματικές προσπάθειές μου», είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή – Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις