Κόσμος

Φυσικό αέριο: Η Ρωσία δεν θα πληρωθεί απευθείας σε ρούβλια, λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά τη “βόμβα” των Financial Times πως πολλές εταιρίες ετοιμάζονται να πληρώσουν τη Ρωσία σε ρούβλια για το φυσικό αέριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει μήνυμα στη Μόσχα πως χώρες μέλη της, δεν θα πληρώσουν απευθείας στο ρωσικό νόμισμα.  

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνούν ότι δεν θα πληρώσουν την Ρωσία απευθείας σε ρούβλια για τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, όπως δήλωσαν υψηλόβαθμοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Οι επόμενες πληρωμές είναι προγραμματισμένες για τις 20 Μαΐου.

«Αυτό που γνωρίζουμε, και υπάρχει συναίνεση επ’ αυτού μεταξύ όλων των κρατών μελών, είναι ότι κανείς δεν είναι πρόθυμος να πληρώσει σε ρούβλια», δήλωσε ο ένας αξιωματούχος κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Φυσικό αέριο: Κι άλλοι κολοσσοί ετοιμάζονται να πληρώσουν σε ρούβλια λένε οι Financial Times 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόσθεσε, δεν γνωρίζει πόσοι αγοραστές έχουν ανοίξει λογαριασμούς για πληρωμές προμήθειας φυσικού αερίου μέσω της Gazprombank. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεπάλ: Περισσότεροι από 100 ξένοι πεζοπόροι έχουν αποκλειστεί μετά τις νέες πλημμύρες
Οι αρχές ανέφεραν ότι διέσωσαν 96 ανθρώπους, ανάμεσά τους εννέα ξένους, ύστερα από κατολίσθηση στην περιοχή Γκόρκα του Νεπάλ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων δυτικά του Κατμαντού
(REUTERS
Ιράν κατά Ρούμπιο για τους ελληνοπερσικούς πολέμους: «Διαστρεβλώνεις ιστορικά γεγονότα, είναι επικίνδυνο και άδικο για τον ελληνικό πολιτισμό»
Ο Ρούμπιο, στην ομιλία του στην Πνύκα με φόντο την Ακρόπολη, αναφέρθηκε στην καταστροφή της Αθήνας από τις δυνάμεις του βασιλιά Ξέρξη, το 480 π.Χ., παρουσιάζοντας το γεγονός ως παράδειγμα επιβίωσης του δυτικού πολιτισμού απέναντι σε έναν εξωτερικό εχθρό
POOL AΠΕ-ΜΠΕ