Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

G20: Σχέδιο απόφασης για μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

G20: Σχέδιο απόφασης για μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

Το σχέδιο απόφασης θα πρέπει να εγκριθεί από τους ηγέτες που παίρνουν μέρος στο G20.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι χώρες-μέλη της ομάδας G20 συμφώνησαν να δεσμευτούν στην μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) σύμφωνα με ένα προσχέδιο της κοινής διακήρυξης, που θα δημοσιοποιηθεί στο τέλος της διήμερης διάσκεψης.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης, ότι η γλώσσα στο προσχέδιο της διακήρυξης για ζητήματα όπως, η μετανάστευση και οι πρόσφυγες θα κρατηθεί σε ένα ήπιο επίπεδο, ενώ η γλώσσα για την κλιματική αλλαγή δεν θα έχει υπαναχωρήσεις.

Το προσχέδιο αυτό της διακήρυξης, θα πρέπει να εγκριθεί από τους ηγέτες της G20.

Ιάπωνας πρωθυπουργός: Όχι σε Brexit χωρίς συμφωνία

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε παρότρυνε σήμερα την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι να αποφύγει μία αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, χωρίς συμφωνία.

Η Μέι έχει εξασφαλίσει μία συμφωνία για το Brexit με την ΕΕ, αλλά τώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες για την έγκρισή της από το βαθιά διαιρεμένο βρετανικό κοινοβούλιο.

“Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να εκφράσω τον σεβασμό μου στην ηγεσία σας και για την αποδοχή της συμφωνίας αποχώρησης, αλλά και της σχετικής πολιτικής διακήρυξης,” είπε χαρακτηριστικά ο Άμπε μιλώντας με την Μέι στο περιθώριο του G20.

“Επίσης, θέλω για ακόμη μία φορά να ζητήσω την υποστήριξή σας για την αποφυγή μιας μη συμφωνίας, όπως και για την διασφάλιση της διαφάνειας, της προβλεψιμότητας, αλλά και της νομικής σταθερότητας στην διαδικασία του Brexit,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις