Κόσμος

Γαλλία: Ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις εξαιτίας απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Γαλλίας όπου 1000 πτήσεις ματαιώθηκαν, επιβάτες αποκλείσθηκαν και οι καθυστερήσεις ήταν τεράστιες εξαιτίας της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Η απεργιακή κινητοποίηση κηρύχθηκε από το Εθνικό Συνδικάτων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (SNCTA) με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις εξαιτίας του πληθωρισμού, αλλά και την επιτάχυνση των προσλήψεων.

Η γαλλική Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) είχε ζητήσει από τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν προληπτικά στο μισό το σημερινό πρόγραμμα των πτήσεων τους, δηλαδή «να ματαιωθούν περίπου 1.000 πτήσεις» από και προς τη γαλλική επικράτεια.

Υπηρεσία ασφαλείας των ελεγκτών υπάρχει σε 16 αεροδρόμια, καθώς και στα πέντε κέντρα που ελέγχουν τις πτήσεις που διέρχονται από το γαλλικό εναέριο χώρο και πετούν σε ύψος άνω των 6.000 μέτρων, αλλά άλλα αεροδρόμια έκλεισαν, όπως αυτά του Μονπελιέ, της Λα Ροσέλ και της Ρεν, σύμφωνα με την DGAC.

Η DGAC είχε καλέσει όσους επιβάτες μπορούν να αναβάλουν το ταξίδι τους, ενώ οι εταιρείες ενημέρωσαν ατομικά τους πελάτες τους των οποίων η πτήση ματαιώθηκε και τους πρότειναν αναβολές των πτήσεων τους ή επιστροφές των χρημάτων τους.

Η απεργία έχει συνέπειες για το σύνολο της ευρωπαϊκής εναέριας κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τη Eurocontrol, στις 12:24 (13:24 ώρα Ελλάδας) οι καθυστερήσεις των πτήσεων ξεπερνούσαν συνολικά τα 560.000 λεπτά. Συγκριτικά, οι καθυστερήσεις ήταν 148.000 λεπτά ολόκληρη την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Αυτές οι καθυστερήσεις των 25 λεπτών κατά μέσο όρο ανά πτήση οφείλονταν, σύμφωνα με τη Eurocontrol, σε ποσοστό 86% στην απεργία στη Γαλλία.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η «μάχη» του Μάθιου Πέρι με τα ναρκωτικά - «Έδωσε 7 εκ. δολάρια για να μείνει νηφάλιος, έπαιρνε σοβαρά την ασθένειά του»
Στο νέο ντοκιμαντέρ γίνονται αναφορές στις 6.000 συναντήσεις στους Ανώνυμους Αλκοολικούς, τις 15 επισκέψεις σε κέντρο αποτοξίνωσης, τα 14 χειρουργεία και τα 7 εκατομμύρια που έδωσε για απεξάρτηση
Μάθιου Πέρι
Ουγγαρία: Άρση ασυλίας του πρωθυπουργού για ένα κινητό και χειροπέδες σε δυο πρώην υπουργούς του Όρμπαν για μίζες που ζαλίζουν
Δύο πρώην υπουργοί της ακροδεξιάς κυβέρνησης Όρμπαν κατηγορούνται για δωροδοκία και κατάχρηση δημόσιων πόρων - Για αστείο λόγο ελέγχεται ο εν ενεργεία πρωθυπουργός
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν
Ελεύθερος μετά από 88 μέρες στη φυλακή ο κωμικός Ντενίζ Γκιοκτάς που είχε καταδικαστεί για «εξύβριση» του Ερντογάν
Στην απολογία του, ο Γκιοκτάς αναφέρθηκε στο αστείο του σχετικά με τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας», για τον Τούρκο πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της σάτιρας
Ο κωμικός Ντενίζ Γκιοκτάς
Σχέδιο 5 σημείων της Κομισιόν για το μεταναστευτικό – Ενίσχυση Frontex, έμφαση στην πρόληψη μαζικών αφίξεων και στις επιστροφές
Περισσότερες αρμοδιότητες στη Frontex, παρακολούθηση των social media, χτύπημα στα κυκλώματα διακινητών και ταχύτερες επιστροφές προβλέπει το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο
Ισπανία μετανάστες