Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Γαλλία: “Ανάληψη ευθύνης” για το μακελειό – Ο Τυνήσιος τζιχαντιστής είχε συλληφθεί και στη χώρα του για επίθεση

Γαλλία: “Ανάληψη ευθύνης” για το μακελειό – Ο Τυνήσιος τζιχαντιστής είχε συλληφθεί και στη χώρα του για επίθεση

Μία οργάνωση με την ονομασία Μάχντι ερευνούν οι αρχές της Τυνησίας για την επίθεση του ισλαμιστή Μπραχίμ Αλ Αουισάουι με τρεις νεκρούς, χθες, στην βασιλική της Νίκαιας στη Γαλλία.

Οι έρευνες μετά τη σφαγή στην Γαλλία από τον Μπραχίμ Αλ Αουισάουι αποκαλύπτουν, ακόμα, ότι ο Τυνήσιος ύποπτος είχε συλληφθεί το 2016 για χρήση μαχαιριού. Αυτό δήλωσε ο Μόχζεν Ντάλι, αξιωματούχος του δικαστικού σώματος της Τυνησίας.

Οι αρχές της αφρικανικής χώρας ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι ξεκίνησαν έρευνα και για το αν υπάρχει οργάνωση με την ονομασία Μάχντι και για το αν αυτή σχεδίασε την επίθεση στη Νίκαια.

Διάφοροι ισχυρισμοί που κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι η οργάνωση αυτή κρύβεται πίσω από το μακελειό με τρεις νεκρούς, χθες, στην βασιλική της Νίκαιας στη Γαλλία.

Click4more: Ο χαμογελαστός τζιχαντιστής – Τον άφησαν να γυρνάει ελεύθερος στην Ευρώπη! Όλες οι κινήσεις του

Το γραφείο της εισαγγελίας που είναι αρμόδια για αντιτρομοκρατικές υποθέσεις ανέθεσε σε ειδική μονάδα ασφαλείας τη διεξαγωγή της έρευνας, μετέδωσε το πρακτορείο TAP.

 

Αυτή η ομάδα θα προσπαθήσει να βρει αν υπάρχει η Οργάνωση Μάχντι και αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί που έγιναν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι αυτή βρίσκεται πίσω από την επίθεση στη Νίκαια, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Ο ύποπτος για την επίθεση, ο οποίος φώναζε Αλλάχου Άκμπαρ, είναι ένας 21χρονος Τυνήσιος, ο οποίος είχε πρόσφατα μεταναστεύσει στην Ευρώπη.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις