Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο χαμογελαστός τζιχαντιστής – Τον άφησαν να γυρνάει ελεύθερος στην Ευρώπη! Όλες οι κινήσεις του

Ο χαμογελαστός τζιχαντιστής – Τον άφησαν να γυρνάει ελεύθερος στην Ευρώπη! Όλες οι κινήσεις του

Με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη ο 21χρονος Μπραχίμ Αουσάουι από την Τυνησία έφτασε πριν από λίγες εβδομάδες στην Ευρώπη και έτσι φωτογραφήθηκε. Στην φωτογραφία του που δημοσίευσε η Daily Mail ο νεαρός Τυνήσιος που θέρισε τρεις ζωές στη Νίκαια της Γαλλίας φαίνεται να είναι πολύ χαρούμενος. 

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από τις ιταλικές αρχές στο Μπάρι όπου ο Αουσάουι βρέθηκε μετά την Λαμπεντούζα από τις 20 Σεπτεμβρίου φτάνοντας από την Τυνησία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ιταλικό λιμάνι στις 25 Σεπτεμβρίου όπου έμεινε σε καραντίνα συνολικά για 20 ημέρες. 

Ο Αουσάουι στις 8 Οκτωβρίου στο Μπάρι φωτογραφήθηκε, δήλωσε τα στοιχεία του και μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Την επόμενη ημέρα ενημερώθηκε ότι ήταν παράνομα στην Ιταλία και του δόθηκε η εντολή να εγκαταλείψει την χώρα σε 7 ημέρες.

Αντί όμως να κρατηθεί και να απελαθεί, ο Αουσάουι αφέθηκε ελεύθερος. Οι ιταλικές αρχές κάνουν τώρα έρευνα για να διαπιστώσουν πως συνέβη αυτό.

Click4More Νίκαια: Οπλισμένος με 3 μαχαίρια και ένα Κοράνι ο 21χρονος έπνιξε στο αίμα την εκκλησία της Παναγίας

Ο Αουσάουι ανενόχλητος ταξίδεψε με τρένο στο Παρίσι και πέρασε τα σύνορα της Γαλλίας χωρίς να τον ελέγξει κανείς.

Έμεινε στο Παρίσι μέχρι τις 29 Οκτωβρίου την ημέρα δηλαδή της σφαγής. Το πρωί της 29ης Οκτωβρίου ταξίδεψε με τρένο στη Νίκαια για να εκτελέσει το φρικιαστικό του σχέδιο.

Μάλιστα όταν έφτασε έξω από την εκκλησία της Παναγίας νωρίς το πρωί της Πέμπτης 29/10/2020 ο Αουσάουι έστειλε μια φωτογραφία του στον αδερφό του στην Τυνησία λέγοντάς του ότι θα διανυκτερεύσει εκεί.

Η εκκλησία άνοιξε για το κοινό στις 08.30 και εκείνος μπήκε μέσα αποφασισμένος για όλα. Έβγαλε από τον σάκο του ένα μαχαίρι με λάμα 30 εκατοστών και άρχισε να σπέρνει τον θάνατο.

Πρώτη έπεσε νεκρή η γυναίκα περίπου 60 ετών της οποίας έκοψε τον λαιμό και προσπάθησε με μανία να την αποκεφαλίσει.

Στην συνέχεια στράφηκε ενάντια στο νεωκόρο τον 54χρονο Vincent Loques, ο οποίος του είχε ανοίξει την πόρτα της εκκλησίας μισή ώρα νωρίτερα… Του έκοψε τον λαιμό χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.

Στην εκκλησία εκείνη την ώρα βρισκόταν για κακή της τύχη και η 44χρονη Βραζιλιάνα Simone Barreto Silva. Ο 21χρονος Τυνήσιος την μαχαίρωσε πολλές φορές αλλά εκείνη κατάφερε βαριά τραυματισμένη να βγει από την εκκλησία και να αναζητήσει καταφύγιο σε ένα γειτονικό εστιατόριο όπου όμως πέθανε από αιμορραγία.

Τα τελευταία της λόγια ήταν για τα τρία της παιδιά. «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ», είπε η 44χρονη ξεψυχώντας.

Φτάνοντας στο σημείο η αστυνομία γύρω στις 09.10 το πρωί βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Αουσάουι και τον πυροβόλησε 14 φορές με τον ίδιο να φωνάζει διαρκώς «Αλλάχου Άκμπαρ» ακόμα και όταν τον έβαζαν στο ασθενοφόρο.

Η οικογένεια του Τυνήσιου μίλησε στις αρχές αλλά και σε τηλεοπτικά δίκτυα από την Τυνησία όπου ζουν και είπαν ότι ήταν σε διαρκή επαφή μαζί τους. Λένε ότι δεν γνώριζαν τις προθέσεις του και είναι συντετριμμένοι από την εξέλιξη αυτή με την μητέρα του να είναι απαρηγόρητη.

Οι αρχές της Τυνησίας ανέφεραν ότι ο Μπραχίμ δεν είχε δείξει ποτέ ότι έχει εξτρεμιστικές τάσεις και δεν ήταν γνωστός στις αρχές. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι εγκατέλειψε την χώρα στις 14 Σεπτεμβρίου. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις