Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία: Αντιδράσεις για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού! Πέρασε την «κόκκινη γραμμή»

Γαλλία: Αντιδράσεις για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού! Πέρασε την «κόκκινη γραμμή»

Η Γαλλία γυρίζει σελίδα στο συνταξιοδοτικό με νέα μεταρρύθμιση, η οποία ωστόσο, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. «Ανέκδοτο» τη χαρακτηρίζουν τα συνδικάτα.

Το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση στη Γαλλία, διέβη μια «κόκκινη γραμμή» με την πρόβλεψή του να δίνονται κίνητρα στους εργαζομένους για να καθυστερούν τη συνταξιοδότησή τους, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του μετριοπαθούς γαλλικού εργατικού συνδικάτου CFDT, ενώ ο επικεφαλής της σκληροπυρηνικής αριστερής συνδικαλιστικής ένωσης CGT απέρριψε πλήρως την ανακοινωθείσα μεταρρύθμιση.

Ο επικεφαλής του CFDT Λοράν Μπερζέ δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV πως η συνδικαλιστική οργάνωσή του θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα για να αποφασίσει ενδεχόμενες περαιτέρω κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά της μεταρρύθμισης.

Ο Μπερζέ έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ παρουσίασσε τις λεπτομέρειες του σχεδίου για τη μεταρρύθμιση του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος.

Ο επικεφαλής της CGT Φιλίπ Μαρτινέ δήλωσε από την πλευρά του στο τηλεοπτικό κανάλι LCI: «Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Είναι ανέκδοτο και ιδιαίτερα περιγελούν αυτούς που δίνουν σήμερα μάχη».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις