Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Γαλλία: Απαιτεί διαφανή έρευνα για τον θάνατο του δημοσιογράφου που κατέγραφε την απομάκρυνση αμάχων

Γαλλία: Απαιτεί διαφανή έρευνα για τον θάνατο του δημοσιογράφου που κατέγραφε την απομάκρυνση αμάχων

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά «απαίτησε» σήμερα να διενεργηθεί «διαφανής έρευνα» για τον θάνατο του Γάλλου δημοσιογράφου Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ, 32 ετών, δημοσιογράφου του BFMTV, που σκοτώθηκε στην ανατολική Ουκρανία την ώρα που κάλυπτε μια επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων κοντά στην πόλη Σεβεροντονέτσκ.

Ο θάνατός του είναι «βαθιά σοκαριστικός», πρόσθεσε η υπουργός σε ανακοίνωσή της, ζητώντας «να διενεργηθεί διαφανής έρευνα το συντομότερο δυνατό για να ριχτεί άπλετο φως στις συνθήκες αυτής της τραγωδίας».

Σημειώνεται ότι η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών ήταν στην Ουκρανία, όταν έγινε γνωστή η είδηση για τον θάνατο του δημοσιογράφου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατο του Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ.

«Μοιράζομαι τον πόνο της οικογένειας και των συναδέλφων του στους οποίους απευθύνω τα συλλυπητήριά μου» αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Γαλλίας τονίζοντας τη στήριξή του στους δημοσιογράφους «που έχουν αναλάβει τη δύσκολη αποστολή της πληροφόρησης από τα πεδία των μαχών».

Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του Λεκλέρκ- Ιμοφ.

«Το BFMTV με αβάσταχτο πόνο ανακοινώνει τον Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ».

Ο τελευταίος υπέκυψε από «θραύσματα καθώς κάλυπτε μια ανθρωπιστική επιχείρηση», μετέδωσε το σταθμός.

Αυτή ήταν η δεύτερη αποστολή στην Ουκρανία για τον εικονολήπτη, ο οποίος εργαζόταν για το BFMTV για έξι χρόνια.

Ο δημοσιογράφος Μαξίμ Μπραντστέτερ, ο οποίος συνόδευε τον δημοσιογράφο σε αυτό το ρεπορτάζ, «τραυματίστηκε ελαφρά», ανέφερε το κανάλι.

Ένας αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών και ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουγκάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι τόνισαν πως ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε όταν ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν ένα όχημα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση αμάχων από την εμπόλεμη ζώνη κοντά στη Σεβεροντονέτσκ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις