Κόσμος

Γαλλία – Αποτελέσματα Εκλογών: Λε Πεν: Είμαι η υποψήφια του λαού! Βγείτε από τα καταφύγιά σας!

Με τους οπαδούς της να τραγουδούν μετά τα πρώτα αποτελέσματα… "αουφίντερζεν", η Μαρίν Λε Πεν ανέβηκε στο βήμα μέσα σε αποθέωση, μίλησε για ιστορικό αποτέλεσμα για τη Γαλλία, θυμήθηκε τον στρατηγό Ντε Γκολ και έκανε άνοιγμα σε όλους τους Γάλλους "ανεξάρτητα της καταγωγής τους".

«Με ταπεινότητα εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου» είπε αρχικά η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, που έγινε η δεύτερη ακροδεξιά πολιτικός, μετά τον πατέρα της Ζαν Μαρί, που κερδίζει το “εισιτήριο” για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Η Μαρίν Λε Πεν κατάφερε να ενώσει τους Γάλλους, αφού όλες οι πολιτικές δυνάμεις καλούν σε… στήριξη του Εμανουέλ Μακρόν στον β’ γύρο.

Η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου τόνισε στις πανηγυρικές της δηλώσεις πως έγινε το πρώτο βήμα για να φτάσει στο προεδρικό Μέγαρο. «Έχω μεγάλη ευθύνη για την ενότητα και την ασφάλεια και την ανεξαρτησία του γαλλικού έθνους», είπε και χαρακτήρισε «πράξη γενναιότητας» απ’ όσους την ψήφισαν και επιτέθηκε στο σύστημα που «με όλα τα μέσα προσπάθησε να έχει ρόλο σε αυτή τη μονομαχία».

«Ο λαός σηκώνει κεφάλι. Επιτέλους θα έχουμε τη δική μας φωνή. Το διακύβευμα των εκλογών είναι η παγκοσμιοποίηση» είπε, μίλησε για την άγρια παγκοσμιοποίηση που θέτει σε κίνδυνο «τον πολιτισμό μας» και κάλεσε τους ψηφοφόρους της να επιλέξουν τη Γαλλία των εθνικών συνόρων και να αλλάξουν τα πάντα με την επιλογή τους. «Ώρα να ελευθερώσουμε τους Γάλλους πατριώτες. Είμαι η υποψήφια του λαού. Καλώ τους Γάλλους πατριώτες, όποια καταγωγή κι αν έχουν (σ.σ. άνοιγμα και στους Γάλλους δεύτερης γενιάς) να βγουν από τα καταφύγιά τους, να μας δείξουν το μέλλον, να υπερασπιστούμε το μέλλον της χώρας».

«Είτε συνεχίζουμε στο δρόμο μιας ολοκληρωτικής απορρύθμισης, χωρίς σύνορα και χωρίς ασφάλεια, με πολλές συνέπειες όπως η μετανάστευση, ο άνισος διεθνής ανταγωνισμός, η ελεύθερη κυκλοφορία των τρομοκρατών, είτε επιλέγετε τη Γαλλία με τα σύνορά της και την ασφάλεια (…) αυτό που σας προτείνω είναι η μεγάλη αλλαγή», τόνισε η Λε Πεν εν μέσω αποθέωσης.

Κατηγόρησε τον Φρανσουά Ολάντ και τους προκατόχους του πως «μας οδήγησαν στο μηδέν. Πρέπει να απελευθερώσουμε τα πάτρια εδάφη» και κατέληξε: «Καλώ όλους να ενωθούν, να συνταχθούν μαζί μας. Ζήτω ο γαλλικός λαός, ζήτω η γαλλική Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αφγανιστάν: Αγόρι 13 ετών εκτελεί τον δολοφόνο της οικογένειάς του μπροστά σε 80.000 θεατές – Ο ΟΗΕ καταγγέλει επιστροφή στις πιο σκοτεινές ημέρες των Ταλιμπάν
Ένα νέο περιστατικό «δημόσιας δικαιοσύνης» που αποτυπώνει την ταχεία κατάρρευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς οι Ταλιμπάν πολλαπλασιάζουν τις εκτελέσεις και επιβάλλουν τη σκληρή εκδοχή της σαρία
Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει τη δημόσια εκτέλεση στο Αφγανιστάν
Πολιτικός σεισμός στις Βρυξέλλες από τη σύλληψη της Φεντερίκα Μογκερίνι: Η «Σιδηρά Κυρία» της ΕΕ στο επίκεντρο νέου σκανδάλου απάτης
Η Φεντερίκα Μογκερίνι, πρώην ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ και πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν, είναι σήμερα είναι πρύτανης του Κολλεγίου της Ευρώπης - Συνελήφθη για απάτη με κοινοτικά κονδύλια
Φεντερίκα Μογκερίνι
Ο Τραμπ δίνει χάρη στον πρώην πρόεδρο της Ονδούρας Ερνάντες – Είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών
Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια πίσω από τα κάγκελα, ο πρώην αρχηγός του κράτους απελευθερώνεται χάρη σε προεδρική χάρη, σε μια στιγμή που η Ονδούρα βρίσκεται σε προεκλογικό «βρασμό»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ