Κόσμος

Γαλλία: Αριθμός ρεκόρ σε νέα κρούσματα κορονοϊού μετά την καραντίνα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το υπουργείο Υγείας στην Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι καταγράφηκαν 2.524 νέα κρούσματα κορονοϊού μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ο μεγαλύτερος αριθμός αφότου έληξαν τα μέτρα καραντίνας στη χώρα. Συνολικά, οι μολύνσεις φτάνουν τις 206.696.

Σοκ στην Γαλλία…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε σήμερα ότι οι αρχές θα εντείνουν σταδιακά τους αστυνομικούς ελέγχους, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες φορούν μάσκα –όπου είναι υποχρεωτική– και τηρούν τις αποστάσεις.

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο (…) Θα κινητοποιήσουμε τις αστυνομικές δυνάμεις για να κάνουν ελέγχους», είπε ο Γκαμπριέλ Ατάλ.

Click4more: Ισπανία: Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού φέρνει… απαγόρευση καπνίσματος

Μολονότι τα κρούσματα αυξάνονται, ο αριθμός των νοσηλευομένων μειώθηκε κατά 121, στους 4.891. Είναι η πρώτη φορά που πέφτει κάτω από τις 5.000 από τις 19 Μαρτίου. Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, στις 14 Απριλίου, νοσηλεύονταν σε γαλλικά νοσοκομεία 32.292 ασθενείς. Μειώθηκε επίσης κατά 12, στους 379, ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι θάνατοι από την Covid-19 ανέρχονται συνολικά σε 30.371, μετά τους 18 που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Αλβανία «φλέγεται» από τις διαδηλώσεις: Φοιτητές προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του Ράμα, μεγάλες καταστροφές και τραυματίες
Οι φοιτητές ζητούν την αποχώρηση του Έντι Ράμα - «Δεν παραιτούμαι» απαντά ο ίδιος - Νέες διαδηλώσεις σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας
REUTERS
6
Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Όρεγκον: Νεκρά 3 παιδιά και δάσκαλος – Πολίτης καταδίωξε τον 16χρονο δράστη και τον σκότωσε
5, 8 και 11 χρόνων τα παιδιά που σκοτώθηκαν - Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται 7χρονος και 54χρονος εκπαιδευτικός - Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο
REUTERS
Ο Ντίτερς κατέθεσε μήνυση κατά της Γκιλφόιλ για την υπόθεση των 100.000 δολαρίων - «Έχω ηχητικό που μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση Τραμπ»
Ο δωρητής του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση μετά την αποκάλυψη της WSJ πως του ζήτησε να της μεταφέρει χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
8