Κόσμος

Γαλλία: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 2 άτομα σε σιδηροδρομικό σταθμό – Διακόπηκαν τα δρομολόγια τρένων

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένας άνδρας που ζωγράφισε με γκράφιτι μια σβάστικα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά της αστυνομίας σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού στη Γαλλία τη Δευτέρα (03.02.2025), μετά από αναφορές για έναν άνδρα που έκανε γκράφιτι με το σήμα της σβάστικας στο σημείο.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στον σταθμό Gare d’Austerlitz στη Γαλλία, όταν αξιωματικοί της γαλλικής αστυνομίας μεταφορών πλησίασαν έναν άνδρα που ψέκαζε γκράφιτι με σβάστικα εντός του σιδηροδρομικού σταθμού.

Σε έλεγχο των αστυνομικών, ο άνδρας που ζωγράφιζε με σπρέι έβγαλε όπλο κατά των αρχών, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της υπηρεσίας ασφάλειας σιδηροδρόμων να απαντούν πυροβολώντας με τα υπηρεσιακά τους όπλα, τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά. Ένα δεύτερο άτομο, που δεν πιστεύεται ότι εμπλέκεται στο περιστατικό, τραυματίστηκε στο πόδι, το οποίο δεν πιστεύεται ότι είναι απειλητικό για τη ζωή του.

Η κυκλοφορία εντός και εκτός του σταθμού, ειδικά στις τοπικές σιδηροδρομικές γραμμές, έχει διακοπεί, με τα δρομολόγια του προαστιακού RER να έχουν σταματήσει τουλάχιστον μέχρι τις 16:15.

Το προαύλιο του σιδηροδρομικού σταθμού παρέμεινε εντελώς κλειστό για τους πολίτες, όπως σημείωσε ένας δημοσιογράφος του AFP. Εκεί ενισχύθηκαν οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ένα πυροσβεστικό όχημα ήταν σταθμευμένο μπροστά σε μια από τις εισόδους του σταθμού, ενώ η πλατφόρμα Austerlitz έκλεισε. Παράλληλα στήθηκε στο σημείο περίμετρος ασφαλείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: «Δεν έχω ξαναδεί άλλους να θέλουν να διαπραγματευτούν τόσο πολύ όσο οι Ιρανοί» λέει ο Τραμπ - Διαψεύδει το παζάρι η Τεχεράνη
Παράλληλα ο Αμερικανός Προέδρος υποστήριξε ότι οι Ιρανοί διαπραγματευτές φοβούνται μην «σκοτωθούν από τον ίδιο τους τον λαό» γι' αυτό και δεν επιβεβαιώνουν δημόσια τις διμερείς συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου συγκέντρωσης χρημάτων της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής του Κογκρέσου (NRCC) στην Ουάσιγκτον
Τα λείψανα του θρυλικού Γάλλου Ντ'Αρτανιάν ενδέχεται να βρέθηκαν σε εκκλησία στο Μαάστριχτ
Μια μυθοπλαστική εκδοχή του ντ'Αρτανιάν ήταν ο ήρωας του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» του 1844, ένας έφηβος που γίνεται ο τέταρτος σωματοφύλακας
Μαάστριχτ