Κόσμος

Γαλλία: Ασύλληπτη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού! Τετραπλασιάστηκαν σε ένα 24ωρο

Τετραπλάσια κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε η Γαλλία το τελευταίο 24ωρο, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο, αφού επιβεβαιώθηκαν άλλα 65.373.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι ακόμα 248 ασθενών αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη γαλλική επικράτεια ως αυτό το στάδιο σε 93.180 νεκρούς, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποιεί το υπουργείο.

Στο μεταξύ ακόμη 17 ασθενείς εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), με το σύνολό τους να φθάνει τους 4.651, τον υψηλότερο αριθμό μέσα στο 2021.

Lockdown στο Παρίσι

Από την περασμένη Παρασκευή το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων της περιοχής του Παρισιού, έχει τεθεί σε lockdown, ωστόσο αρκετοί ειδικοί έχουν επισημάνει πως θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να φανούν τα αποτελέσματα των περιοριστικών μέτρων.

Η Βρετανία ενδέχεται σύντομα να προσθέσει τη Γαλλία στην «κόκκινη λίστα» της και να εντείνει τους ελέγχους σε όσους φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη γαλλική επικράτεια λόγω της εξάπλωσης παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, δήλωσε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ερωτηθείς γιατί η Γαλλία, που πλήττεται από τρίτο κύμα της πανδημίας, δεν βρίσκεται ήδη στην «κόκκινη λίστα», που σημαίνει περιορισμούς στα ταξίδια, ο κ. Τζόνσον απάντησε σε μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων πως αυτό «είναι κάτι που θα πρέπει να μελετήσουμε».

Προειδοποίησε ωστόσο εναντίον των προβλημάτων που θα προκαλούσαν ενδεχόμενα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, ιδίως στις εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Περού: Ανεπιθύμητη από το Κογκρέσο η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ – Κηρύχθηκε «persona non grata»
Η Λίμα κατηγορεί την Κλαούντια Σέινμπαουμ για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, τρεις ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Σουηδία: Διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ μετά τον εντοπισμό drone
Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις του την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση ενός ή περισσότερων drone στον εναέριο χώρο – Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
drone