Κόσμος

Γαλλία: Αυξημένος επιδημιολογικός κίνδυνος ακόμη και με περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων

Υπάρχει υψηλός κίνδυνος η κυκλοφορία του ιού της Covid-19 να αρχίσει και πάλι να αυξάνεται τις επόμενες εβδομάδες στην Γαλλία, προειδοποιεί η υπηρεσία δημόσιας υγείας λίγες ημέρες πριν από την περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων κατά της επιδημίας.

«Έπειτα από τέσσερις εβδομάδες φθίνουσας πορείας της επιδημίας, η σημερινή εξέλιξη υποδηλώνει αυξημένο κίνδυνο εκ νέου αύξησης της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 τις επόμενες εβδομάδες στην Γαλλία και απαιτεί την μεγαλύτερη δυνατή επιφυλακή, κυρίως με την προοπτική των γιορτών του τέλους του έτους», αναφέρει η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας στο τελευταίο ανακοινωθέν για την επιδημία.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες επιφυλακτική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τις 15 Δεκεμβρίου, διατηρώντας την ίδια στιγμή, ή και ενισχύοντας, υγειονομικούς περιορισμούς σε σχέση με το αρχικό σχέδιο. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ από τις 20.00 το βράδυ και την 31η Δεκεμβρίου (όχι όμως και στις 24) και τα σινεμά, τα θέατρα και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε αναγγείλει ότι η Γαλλία θα άνοιγε αν τα ημερήσια κρούσματα περιορίζονταν στα 5.000. Αυτό δεν έγινε δυνατόν αφού τα νέα κρούσματα κυμαίνονται καθημερινά στα 10.000.

Σήμερα, ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τις Βρυξέλλες από τους Γάλλους «να διπλασιάσουν την επιφυλακή» απέναντι στην Covid-19 κατά τις οικογενειακές συγκεντρώσεις των γιορτών, διότι «αυτές τις στιγμές, όταν χαλαρώνουμε, διασπείρουμε τον ιό».

«Θα είμασταν ανεύθυνοι να ανοίξουμε και να υποδυθούμε ότι όλα πάνε καλά», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Νιώθω ότι πεθαίνω», είπε και σε λίγες ώρες ξεψύχησε – Έρευνα για τον θάνατο υπαλλήλου καθαριότητας από τον καύσωνα στη Βαρκελώνη
Η γυναίκα, εργαζόταν στην Παλιά Πόλη της Βαρκελώνης το απόγευμα του Σαββάτου, και σύμφωνα με την αδερφή της πέθανε στο σπίτι της αργότερα μέσα στην ημέρα
Βαρκελώνη 1