Κόσμος

Γαλλία: «Δεν υπάρχει ουδέτερο φύλο» αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για 70χρονο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε πως δεν υπάρχει ουδέτερο φύλο, απορρίπτοντας το αίτημα ενός 70χρονου από τη Γαλλία που ζητά εδώ και 8 χρόνια να εγγραφεί στο πιστοποιητικό γέννησης του «ουδέτερο» φύλο αντί για «αρσενικό».

Το αίτημα του 70χρονου βασίζεται στο γεγονός ότι έχει γεννηθεί χωρίς ανδρικά ή γυναικεία σεξουαλικά όργανα αρά ότι είναι μεταξύ των δύο φύλων. Είχε προσφύγει σε δικαστήριο της Γαλλίας για την αλλαγή στο πιστοποιητικό γέννησής του. Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε το γαλλικό κράτος στις 31 Ιανουαρίου.

Ο 70χρονος είδε το αίτημά του να απορρίπτεται από όλες τις βαθμίδες των δικαστηρίων της Γαλλίας, γι’ αυτό και κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο δέχεται να εξετάσει τέτοιες υποθέσεις σε σπάνιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει στην απόφασή του ότι αναγνωρίζει τον πόνο αυτού του ανθρώπου αλλά θεωρεί ότι η Γαλλία θα αποφασίσει «με το δικό της ρυθμό» αν και ποτέ θα επιλέξει να προσθέσει ένα τρίτο φύλο στα επίσημα έγγραφά της.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Γερμανία, η Ινδία, η Αυστραλία, το Νεπάλ και η Νέα Ζηλανδία αναγνωρίζουν τρίτο «ουδέτερο» φύλο. Σε αυτό το σημείο, ο 70χρονος σκέφτεται να κάνει έφεση στην ανώτατη βαθμίδα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λούβρο: Ερευνητές χτενίζουν το Παρίσι για να βρουν τα κλεμμένα κοσμήματα, δύο άτομα παραμένουν ασύλληπτα – Φόβοι ότι οι θησαυροί έχουν λιώσει
Δύο άνδρες περίπου 30 ετών συνελήφθησαν, σύμφωνα με την εισαγγελέα του του Παρισίου, ήταν γνώριμοι των αρχών - Παρά τις έρευνες των γαλλικών αρχών τα κλοπιμαία αξίας 88 εκατ. ευρώ δεν έχουν ακόμη βρεθεί
Το Μουσείο του Λούβρου
Ο Τραμπ άλλαξε και το Οβάλ Γραφείο, το γέμισε με πίνακες αμερικανών προέδρων – «Κοιτάξτε πόσο όμορφο είναι»
Σε ανάρτησή του στο TruthSocial, ο Τραμπ έγραψε: «Πολλοί από αυτούς τους σπουδαίους πίνακες παλαιότερων προέδρων βρίσκονταν στα θησαυροφυλάκια για πάνω από 100 χρόνια. Τώρα είναι για να τους απολαύσουν όλοι!»
Ο Ντόναλντ Τραμπ γέμισε με πίνακες το Οβάλ Γραφείο
Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του φυλακισμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου για πολιτική κατασκοπεία
Ο Ιμάμογλου κατηγορείται για απάτη στη διάρκεια της συγκέντρωσης πόρων για την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία και κατασκοπεία με στόχο τη διασφάλιση διεθνούς υποστήριξης
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου σε προεκλογική ομιλία πριν φυλακιστεί