Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία: Δίδυμα περιμένει το θηλυκό πάντα του ζωολογικού κήπου του Μποβάλ

Οι γονείς των μωρών πάντα που θα γεννηθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας - ΦΩΤΟ REUTERS
Οι γονείς των μωρών πάντα που θα γεννηθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας - ΦΩΤΟ REUTERS

Η Χουάν Χουάν, το θηλυκό πάντα που είχε δανείσει η Κίνα στον ζωολογικό κήπο του Μποβάλ, περιμένει δίδυμα και όχι μόνο ένα μωρό, όπως αποκάλυψε το υπερηχογράφημα στο οποίο υποβλήθηκε σήμερα.

Η γέννηση των μωρών πάντα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γαλλία, αναμένεται την Παρασκευή ή το Σάββατο. Το πρώτο υπερηχογράφημα, την περασμένη εβδομάδα, είχει δείξει μόνο ένα έμβρυο και η έκπληξη για τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου ήταν μεγάλη.

“Τώρα ξεκινούν τα προβλήματα!” είπε, εμφανώς χαρούμενος ο διευθυντής του κήπου, Ροντόλφ Ντελόρ. “Πραγματικά, με δυο μωρά αντί για ένα, τα πράγματα δυσκολεύουν”, πρόσθεσε η αδελφή του, Ντελφίν, που είναι υπεύθυνη επικοινωνίας του Μποβάλ.

Στη φύση, αν γεννηθούν δίδυμα πάντα, η μητέρα συνήθως εγκαταλείπει το ένα για να φροντίσει το άλλο. Για να τα σώσουν και τα δύο, οι ειδικοί θα τα βάλουν σε θερμοκοιτίδα και κατόπιν θα τα εναλλάσσουν ανά δύο ώρες, δίνοντάς τα στη Χουάν Χουάν για να τα θηλάσει, εξήγησε ο κτηνίατρος Μπατίστ Μιλό.

“Όλα αυτά είναι δύσκολα… Τα μωρά δεν θα ζυγίζουν παρά μόνο 100 γραμμάρια το καθένα ενώ η Χουάν Χουάν ζυγίζει καμιά εκατοστή κιλά… Θα κάνουμε το παν για να πάνε όλα καλά”, είπε η Ντελφίν Ντελόρ.

Μια 15μελής ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται και δύο Κινέζες νοσοκόμες που έφτασαν στο Μποβάλ αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, θα παραστεί στον τοκετό και θα αναλάβει να φροντίσει τη μητέρα και τα μωρά της τις επόμενεςε ημέρες.

Η 9χρονη Χουάν Χουάν (“Χαρά”) και ο σύντροφός της ο Γιουάν Ζι (στην κυριολεξία “Ο γιος του στρογγυλοκέφαλου”) έφτασαν στο Μποβάλ το 2012, μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ Πεκίνου και Παρισιού. Για να δεχτεί η Κίνα να “δανείσει” ένα γιγαντιαίο πάντα σε μια άλλη χώρα, ο αρχηγός του κράτους αυτής της χώρας θα πρέπει να το ζητήσει προσωπικά από τον πρόεδρο της Κίνας.

Τα δύο πάντα - ΦΩΤΟ REUTERS

Αν όλα πάνε καλά, τα μικρά τους θα επιστρέψουν στην Κίνα σε δύο με τρία χρόνια ενώ η Χουάν Χουάν και ο Γουάν Ζι θα επαναπατριστούν το 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ με φωτογραφίες από REUTERS

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε