Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Γαλλία: Δύο νεκροί από την ισχυρή έκρηξη σε πολυκατοικία στην Μασσαλία

Γαλλία: Δύο νεκροί από την ισχυρή έκρηξη σε πολυκατοικία στην Μασσαλία

Δύο πτώματα βρέθηκαν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε εξαιτίας έκρηξης στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική.

Οι νεκροί εντοπίστηκαν πάνω από 24 ώρες μετά την γιγάντια έκρηξη που προκάλεσε την κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας στην πόλη της Γαλλίας.

«Λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων δυσκολιών της επιχείρησης, η ανάσυρση (σ.σ. των πτωμάτων από τα ερείπια) θα πάρει χρόνο», διευκρίνισε η πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της.

«Οι δικαστικές αρχές θα προχωρήσουν κατόπιν στην ταυτοποίηση των θυμάτων» ανέφερε.

«Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση νωρίς το πρωί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η εισαγγελέας της Μασσαλίας ανακοίνωσε την Κυριακή πως οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης συνέχιζαν να ψάχνουν οκτώ ανθρώπους που αγνοούνταν κι εκφράζονταν φόβοι πως θάφτηκαν στα ερείπια.

Για «μεγάλο πόνο και οδύνη απόψε» έκανε λόγο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του ο δήμαρχος της Μασσαλίας, ο Μπενουά Παγιάν.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το παν» για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης, συνέχισε, τονίζοντας πως «όλες οι υπηρεσίες της πόλης, με τη βοήθεια κρατικών υπηρεσιών, συνεχίζουν πάντα, ακόμα κι αυτή τη στιγμή την έρευνα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις