Συμβαίνει τώρα:
Καθυστερήσεις στον Κηφισό από τροχαίο στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας στο ρεύμα προς Λαμία
Κόσμος

Γαλλία: Εφιαλτική εκτίμηση από επίσημα χείλη! “Τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού ίσως είναι και 100.000”

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Εκρηκτική” είναι η κατάσταση στην Γαλλία με τον κορονοϊό, με επίσημα χείλη να κάνουν λόγο για τα χειρότερα.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, ο οποίος είναι επικεφαλής των επιστημόνων που συμβουλεύουν τη γαλλική κυβέρνηση για την πανδημία του κορονοϊού, η Γαλλία μπορεί να έχει 100.000 νέα κρούσματα κορονοϊού την ημέρα! Με λίγα λόγια το διπλάσιο αριθμό από αυτόν που δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία στη χώρα.

“Υπάρχουν μάλλον περισσότερα από 50.000 κρούσματα την ημέρα. Υπολογίζουμε στην επιστημονική επιτροπή ότι βρισκόμαστε περισσότερο στο πεδίο των 100.000 κρουσμάτων ημερησίως”, σημείωσε ο Ντελφρεσί.

click4more: FT: Ευχάριστα νέα από το εμβόλιο της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού! Η δήλωση Φάουτσι που γεννά ελπίδες

Η Γαλλία κατέγραψε το 24ωρο που πέρασε έναν αριθμό ρεκόρ 52.010 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Κυριακή, το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ ένα δεύτερο κύμα της COVID-19 πλήττει την Ευρώπη.

Με τα νέα αυτά κρούσματα ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε σε 1.138.507 στη Γαλλία, η οποία προηγείται πλέον της Αργεντινής και της Ισπανίας και κατατάσσεται στην πέμπτη θέση στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων νέου κορονοϊού, μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο «μπλόκο» στον Τραμπ: Δικαστήριο απαγόρευσε να μπει το όνομά του στο Κέντρο Κένεντι
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι απαιτείται η έγκριση του Κογκρέσου για την τοποθέτηση επιγραφών - Είχε ήδη διατάξει να αφαιρεθεί το όνομα του Αμερικανού προέδρου από την πρόσοψη
FILE - A woman walks outside The John F. Kennedy Memorial Center for the Performing Arts, Feb. 2, 2026 in Washington.
Νέες απειλές του Ομέρ Τσελίκ για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο – Βολές και κατά ΗΠΑ για άρση εμπάργκο στη Λευκωσία
«Η Τουρκία έχει επίγνωση της δύναμής της τόσο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και στο πεδίο» τονίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν
Ομέρ Τσελίκ