Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Γαλλία: Εικόνες ντοκουμέντο με 100.000 νεκρά ψάρια στις ακτές – Θύελλα αντιδράσεων

Γαλλία: Εικόνες ντοκουμέντο με 100.000 νεκρά ψάρια στις ακτές – Θύελλα αντιδράσεων

Πάνω από 100.000 νεκρά ψάρια βρέθηκαν νεκρά κοντά στις ακτές της Γαλλίας στον Ατλαντικό, προκαλώντας την οργή του κόσμου.

Συγκεκριμένα, μία ολλανδικής ιδιοκτησίας μηχανότρατα, με σημαία Λιθουανίας, «άδειασε» κοντά στις ακτές της Γαλλίας χιλιάδες νεκρά ψάρια. Πρόκειται για το πλοίο FV Margiris, ένα ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος σκάφη αλιείας στον κόσμο που αποφάσισε με αυτό τον τρόπο να «ξεφορτωθεί» το φορτίο του.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, ύστερα από προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα δίκτυα του σκάφους. Οι υπεύθυνοι του FV Margiris να υποστηρίζουν  ότι είναι «πολύ σπάνιο» αυτό που συνέβη.

Την είδηση έδωσαν στη δημοσιότητα ακτιβιστές της οργάνωσης Sea Shepherd οι οποίοι δημοσίευσαν και σχετικές φωτογραφίες. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, ένα «στρώμα» από περίπου 100.000 νεκρά ψάρια έφτασε στο σημείο να καλύπτει μια θαλάσσια έκταση περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η γαλλική κυβέρνηση έκανε λόγο για «σοκαριστικές» εικόνες, ενώ η Κομισιόν ζητά περισσότερα στοιχεία για το συμβάν. Σημειώνεται πως το FV Margiris έχει βρεθεί και στο παρελθόν στο στόχαστρο αντιδράσεων, προσελκύοντας τα πυρά περιβαλλοντικών οργανώσεων για τον τρόπο με τον οποίο ψαρεύει, καθώς σέρνει τεράστια δίχτυα, μεγαλύτερα του ενός χιλιομέτρου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις