Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Γαλλία: Έκαψαν 945 αμάξια για… “καλή χρονιά”

Φωτο από Le Parisien
Φωτο από Le Parisien

Σχεδόν χίλια αυτοκίνητα έκαψαν ή κατέστρεψαν άγνωστοι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Γαλλία. Φαίνεται πως έχει γίνει κάτι σαν παράδοση μετά τις “νύχτες της οργής” του 2005.

Βάζοντας φωτιά ή καταστρέφοντας αυτοκίνητα γιόρτασαν τη νέα χρονιά άγνωστοι στη Γαλλία. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης πάνω από 900 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές λόγω εμπρησμών.

Από την άλλη την Κυριακή, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας γνωστοποίησε ότι 650 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τονίζοντας πως ο αριθμός των εμπρησμών αυτοκινήτων μειώθηκε κατά 20% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ωστόσο, σήμερα (02-01-2017) η εφημερίδα Le Parisien γράφει – επικαλούμενη τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ-Ανρί Μπραντέ – ότι συνολικά 945 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές από τις 17:00 τοπική ώρα την 31η Δεκεμβρίου ως τις 05:00 της 1ης Ιανουαρίου.

Κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των επεισοδίων αυτού του είδους αντιθέτως αυξήθηκε κατά 17,5% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Οι πυρπολήσεις αυτοκινήτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχει μετατραπεί σε κάτι σαν «παράδοση» στα προάστια των γαλλικών πόλεων μετά τις “νύχτες οργής” του 2005.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε