Κόσμος

Γαλλία – Εκλογές: Εμανουέλ Μακρόν στηρίζουν οι περισσότεροι υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά της Μαρίν Λε Πεν τάσσονται οι περισσότεροι από τους υποψήφιους προέδρους στις εκλογές της Γαλλίας, των οποίων ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή (10.4.2022) με πρωτοπόρο τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φαίνεται πως θα λάβει και τη στήριξη των ψηφοφόρων των υπολοίπων για τη συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα, η Βαλερί Πεκρές από τους Ρεπουμπλικανούς, η Αν Ινταλγκό από τους Σοσιαλιστές, ο Φαμπιέν Ρουσέλ από τους Κομμουνιστές και ο Γιανίκ Ζαντό έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δηλώσει την υποστήριξή τους στον Εμανουέλ Μακρόν, για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Από τη μεριά τους, ο Ερίκ Ζεμούρ και ο Ρεπουμπλικανός Ερίκ Σιοτί, δήλωσαν τη στήριξη τους στη Μαρίν Λε Πεν ενώ ο Ζαν Λικ Μελανσόν, σε δηλώσεις του μετά τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα, κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν την Λε Πεν.

Οι υποψήφιοι των Οικολόγων, των Κομμουνιστών και των Σοσιαλιστών και της δεξιάς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία σήμερα κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, για να μπλοκάρουν την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Οι τέσσερις αυτοί υποψήφιοι, ο Γιανίκ Ζαντό από τους Οικολόγους, ο Φαμπιέν Ρουσέλ από τους Κομμουνιστές, η Αν Ινταλγκό από τους Σοσιαλιστές και η Βαλερί Πεκρές από τους Ρεπουμπλικανούς, αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% των ψήφων στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν από τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας

Ο Εμανουέλ Μακρόν καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο σημερινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία. Ο απερχόμενος πρόεδρος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού ΒFM, συγκεντρώνει το 28,5% των ψήφων έναντι 24,2% της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Ακολουθούν με 20,2% ο Ζαν Λικ Μελανσόν που τοποθετείται στη ριζοσπαστική αριστερά, με 7,1% ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ και με 5,1% η κεντροδεξιά Βαλερί Πεκρές. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι κινούνται κάτω από το 5%. Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα θεωρείται σχετικά ικανοποιητικό για τον Μακρόν, λιγότερο ικανοποιητικό για την Λεπέν, εξαιρετικά ικανοποιητικό για τον Μελανσόν, αρνητικό για τον Ερίκ Ζεμούρ και «καταστροφικό» για τα κάποτε παραδοσιακά κόμματα της Γαλλίας, δηλαδή τους Ρεπουμπλικανούς, τους Οικολόγους, τους Σοσιαλιστές και τους Κομμουνιστές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί ο Τραμπ δεν μπορεί να πουλήσει τους F-35 στην Τουρκία: Οι αντιδράσεις και τα εμπόδια για την άρση των κυρώσεων
Βουλευτές του Κογκρέσου ζητούν να μην επιτραπεί η πώληση των μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία - Αντίθετος και ο Νετανιάχου που μιλά για αλλαγή ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ 14
Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Χάρι: Απορρίφθηκε η αγωγή κατά της Daily Mail – «Η απόφαση αποτελεί “πλήρες και προφανές κουκούλωμα”»
Ο πρίγκιπας Χάρι υπέστη σημαντική ήττα στη δικαστική του διαμάχη με την εκδοτική εταιρεία της Daily Mail, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του...
Πρίγκιπας Χάρι
Μακρόν: Η Γαλλία θα επιστρέψει στη Συρία περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ που είχε κατασχέσει από την οικογένεια Άσαντ
Το Παρίσι επανεξετάζει τη συνεργασία του με τη Συρία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει υποστήριξη από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
Εμανουέλ Μακρόν
Σοκ στο Μαρόκο: Πέντε γυναίκες καταγγέλλουν τον καθολικό αρχιεπίσκοπο του Ραμπάτ για σεξουαλική κακοποίηση
Σε γραπτή μαρτυρία μιας γυναίκας αναφερόταν ότι ο καρδινάλιος έκανε «απρεπείς χειρονομίες», μεταξύ αυτών ήταν και μια «προσπάθεια να την πλησιάζει σωματικά», σαν απόπειρα να την αγκαλιάσει
Ο καρδινάλιος Cristobal Lopez Romero