Κόσμος

Γαλλία – Εκλογές: Εμανουέλ Μακρόν στηρίζουν οι περισσότεροι υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά της Μαρίν Λε Πεν τάσσονται οι περισσότεροι από τους υποψήφιους προέδρους στις εκλογές της Γαλλίας, των οποίων ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή (10.4.2022) με πρωτοπόρο τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φαίνεται πως θα λάβει και τη στήριξη των ψηφοφόρων των υπολοίπων για τη συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα, η Βαλερί Πεκρές από τους Ρεπουμπλικανούς, η Αν Ινταλγκό από τους Σοσιαλιστές, ο Φαμπιέν Ρουσέλ από τους Κομμουνιστές και ο Γιανίκ Ζαντό έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δηλώσει την υποστήριξή τους στον Εμανουέλ Μακρόν, για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Από τη μεριά τους, ο Ερίκ Ζεμούρ και ο Ρεπουμπλικανός Ερίκ Σιοτί, δήλωσαν τη στήριξη τους στη Μαρίν Λε Πεν ενώ ο Ζαν Λικ Μελανσόν, σε δηλώσεις του μετά τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα, κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν την Λε Πεν.

Οι υποψήφιοι των Οικολόγων, των Κομμουνιστών και των Σοσιαλιστών και της δεξιάς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία σήμερα κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, για να μπλοκάρουν την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Οι τέσσερις αυτοί υποψήφιοι, ο Γιανίκ Ζαντό από τους Οικολόγους, ο Φαμπιέν Ρουσέλ από τους Κομμουνιστές, η Αν Ινταλγκό από τους Σοσιαλιστές και η Βαλερί Πεκρές από τους Ρεπουμπλικανούς, αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% των ψήφων στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν από τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας

Ο Εμανουέλ Μακρόν καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο σημερινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία. Ο απερχόμενος πρόεδρος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού ΒFM, συγκεντρώνει το 28,5% των ψήφων έναντι 24,2% της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Ακολουθούν με 20,2% ο Ζαν Λικ Μελανσόν που τοποθετείται στη ριζοσπαστική αριστερά, με 7,1% ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ και με 5,1% η κεντροδεξιά Βαλερί Πεκρές. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι κινούνται κάτω από το 5%. Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα θεωρείται σχετικά ικανοποιητικό για τον Μακρόν, λιγότερο ικανοποιητικό για την Λεπέν, εξαιρετικά ικανοποιητικό για τον Μελανσόν, αρνητικό για τον Ερίκ Ζεμούρ και «καταστροφικό» για τα κάποτε παραδοσιακά κόμματα της Γαλλίας, δηλαδή τους Ρεπουμπλικανούς, τους Οικολόγους, τους Σοσιαλιστές και τους Κομμουνιστές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Η άνοδος, η πτώση και τα νυχτοπερπατήματα – Το παρασκήνιο της θητείας στην Αθήνα από τους NYT
Οι εμφανίσεις της σε κοινωνικές εκδηλώσεις, οι ενδυματολογικές επιλογές της και η παρουσία της στην αθηναϊκή νυχτερινή ζωή τροφοδότησαν το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Υεμένη: Τέσσερις νεκροί από πυραυλική επίθεση των Χούθι στο προεδρικό μέγαρο στο Άντεν – Επίθεση των ανταρτών και στην πόλη Μαρίμπ
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός και υπουργοί της κυβέρνησης της Υεμένης που βρίσκονταν τη στιγμή της επίθεσης μέσα στο προεδρικό μέγαρο δεν τραυματίστηκαν
Υεμένη: Τέσσερις νεκροί από πυραυλική επίθεση των Χούθι στο προεδρικό μέγαρο στο Άντεν – Επίθεση των ανταρτών και στην πόλη Μαρίμπ
Βρετανία: Νέοι πύραυλοι Storm Shadow στην Ουκρανία – Χωρίς αναχαιτιστικούς πυραύλους Patriot το Κίεβο
Το Λονδίνο ενισχύει τις δυνατότητες πλήγματος μεγάλου βεληνεκούς της Ουκρανίας, την ώρα που οι ελλείψεις στα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας αυξάνουν την έκθεσή της στις ρωσικές βαλλιστικές επιθέσεις
Πύραυλοι Πάτριοτ
Έκρηξη οργής στη Γαλλία: Τα «κίτρινα γιλέκα» επιστρέφουν στους δρόμους και ενώνονται με τους διαμαρτυρόμενους μαθητές
Μια διαδικτυακή έκκληση με τίτλο «Κίτρινα Γιλέκα και Νεολαία» προτρέπει «Κίτρινα Γιλέκα, Γενιά Ζ, Αγανακτισμένους, αγρότες, πυροσβέστες, εργαζόμενους κ.α. να ενωθούν στα αιτήματά τους
REUTERS 5