Κόσμος

Γαλλία – Εκλογές: Εμανουέλ Μακρόν στηρίζουν οι περισσότεροι υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά της Μαρίν Λε Πεν τάσσονται οι περισσότεροι από τους υποψήφιους προέδρους στις εκλογές της Γαλλίας, των οποίων ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή (10.4.2022) με πρωτοπόρο τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος φαίνεται πως θα λάβει και τη στήριξη των ψηφοφόρων των υπολοίπων για τη συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα, η Βαλερί Πεκρές από τους Ρεπουμπλικανούς, η Αν Ινταλγκό από τους Σοσιαλιστές, ο Φαμπιέν Ρουσέλ από τους Κομμουνιστές και ο Γιανίκ Ζαντό έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δηλώσει την υποστήριξή τους στον Εμανουέλ Μακρόν, για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Από τη μεριά τους, ο Ερίκ Ζεμούρ και ο Ρεπουμπλικανός Ερίκ Σιοτί, δήλωσαν τη στήριξη τους στη Μαρίν Λε Πεν ενώ ο Ζαν Λικ Μελανσόν, σε δηλώσεις του μετά τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα, κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν την Λε Πεν.

Οι υποψήφιοι των Οικολόγων, των Κομμουνιστών και των Σοσιαλιστών και της δεξιάς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία σήμερα κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, για να μπλοκάρουν την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Οι τέσσερις αυτοί υποψήφιοι, ο Γιανίκ Ζαντό από τους Οικολόγους, ο Φαμπιέν Ρουσέλ από τους Κομμουνιστές, η Αν Ινταλγκό από τους Σοσιαλιστές και η Βαλερί Πεκρές από τους Ρεπουμπλικανούς, αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% των ψήφων στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν από τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας

Ο Εμανουέλ Μακρόν καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο σημερινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία. Ο απερχόμενος πρόεδρος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού ΒFM, συγκεντρώνει το 28,5% των ψήφων έναντι 24,2% της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Ακολουθούν με 20,2% ο Ζαν Λικ Μελανσόν που τοποθετείται στη ριζοσπαστική αριστερά, με 7,1% ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ και με 5,1% η κεντροδεξιά Βαλερί Πεκρές. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι κινούνται κάτω από το 5%. Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα θεωρείται σχετικά ικανοποιητικό για τον Μακρόν, λιγότερο ικανοποιητικό για την Λεπέν, εξαιρετικά ικανοποιητικό για τον Μελανσόν, αρνητικό για τον Ερίκ Ζεμούρ και «καταστροφικό» για τα κάποτε παραδοσιακά κόμματα της Γαλλίας, δηλαδή τους Ρεπουμπλικανούς, τους Οικολόγους, τους Σοσιαλιστές και τους Κομμουνιστές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Σιβηρική πανώλη»: Το μυστήριο στη Ρωσία, ο φόβος για βιολογικά όπλα και το μάθημα από την Covid που δεν πήραμε ποτέ
Πόσο καλά προετοιμασμένος είναι ο πλανήτης για την επόμενη απρόβλεπτη απειλή από μια λοιμώδη νόσο - Η Ρωσία διαψεύδει τις πληροφορίες για δεύτερο κρούσμα πανώλης στη Σιβηρία
Επιστήμονας σε εργαστήριο
Η Ισπανία αποχαιρετά τη Μαρικάρμεν: Ένα λουλούδι κι ένα σημείωμα στην πόρτα του σπιτιού που δεν πρόλαβε να ξαναδεί
Πένθος και οργή για τον θάνατο της 87χρονης που έγινε σύμβολο του αγώνα ενάντια στη στεγαστική κρίση στην Ισπανία - Η έξωση που προκάλεσε μαζικές διασηλώσεις και οδήγησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών
Λουλούδια για την Μαρικάρμεν Αμπασκάλ
Υπόθεση κατασκοπείας στη Βρετανία: Μέλος του Βασιλικού Ναυτικού κατηγορείται ότι συγκέντρωνε απόρρητες πληροφορίες υπέρ ξένης δύναμης
Σε βάρος του 24χρονου Τέντι Γιανγκ απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες - Οι βρετανικές αρχές δεν έχουν κατονομάσει επισήμως τη συγκεκριμένη ξένη δύναμη, ωστόσο το Sky News αναφέρει ότι πρόκειται για τη Ρωσία, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί
Ναύτες στη Βρετανία