Κόσμος

Γαλλία – Εκλογές: Η ακροδεξιά Λε Πεν χαρακτηρίζει τον Μακρόν τον πιο «αυταρχικό» πρόεδρο που είχε ποτέ η χώρα

Η υποψήφια της ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λε Πεν απέρριψε χθες, Πέμπτη, τις επικρίσεις του αντιπάλου της Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος την κατηγορεί ότι διατηρεί τις «αυταρχικές» και εξτρεμιστικές απόψεις της, παρά το γεγονός ότι επιδεικνύει μια ηπιότερη δημόσια εικόνα στην τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία.

«Αυτές οι επικρίσεις με κάνουν να χαμογελώ επειδή ουδέποτε είχαμε ένα πρόεδρο που να έδειξε περισσότερα σημάδια εξτρεμισμού από τον Εμανουέλ Μακρόν», δήλωσε η Λεπέν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 και επικαλούμενη τη δράση της αστυνομίας εναντίον πολιτικών διαδηλώσεων, όπως η κινητοποίηση των κίτρινων γιλέκων.

Κατά τη συνέντευξή της η Λε Πεν επανέλαβε ότι, αν εκλεγεί, θεωρεί εφικτό να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής. Προηγουμένως είχε δηλώσει πως η ίδια προσωπικά θα ψήφιζε κατά της επαναφοράς της.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η γαλλική ρυθμιστική αρχή που επιβλέπει τις εκλογές ανακοίνωσε πως ζήτησε διευκρινίσεις από την προεκλογική εκστρατεία της Λε Πεν σχετικά με δηλώσεις τις οποίες είχε εσφαλμένα αποδώσει σε δημόσιες αρχές σχετικά με την εγκληματικότητα και τη μετανάστευση, ένα από τα κεντρικά θέματά της.

Η εν λόγω ρυθμιστική αρχή διευκρίνισε ωστόσο πως η Λε Πεν δεν χρειάζεται να αλλάξει τα φυλλάδιά της που έχουν ήδη τυπωθεί.

Η Λεπέν χαρακτήρισε πολιτικό «ελιγμό» την κίνηση αυτή της επιτροπής ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας, της CNCCEP.

Η CNCCEP είχε ανακοινώσει ότι εξετάζει ισχυρισμούς της Λεπέν περί μιας στατιστικής κορύφωσης των επεισοδίων σωματικών βλαβών από πρόθεση μετά το 2017 και του αριθμού των μεταναστών που εισήλθαν νομίμως στη Γαλλία από εκείνη τη χρονιά, την οποία η υποψήφια είχε εσφαλμένα αποδώσει στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Η Επιτροπή ζήτησε από την υποψήφια να παρουσιάσει μια νέα εκδοχή της δήλωσής της χωρίς να αποδίδει κάπου» τα περί κορύφωσης, ανέφερε σε δήλωσή της η CNCCEP, όμως πρόσθεσε πως δεν θα ζητήσει από την προεκλογική εκστρατεία της Λεπέν να αποσύρει ήδη τυπωμένο υλικό, επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν «δυσανάλογο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ο Ουκρανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι θα έχει συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη με τον Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ουκρανία: Νύχτα τρόμου από ρωσικά πλήγματα, με τρείς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
Μια νέα ομοβροντία πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών έπληξε τη νύχτα την περιφέρεια της Ντνιπροπετρόφσκ, προκαλώντας έναν νεκρό και δεκατρείς τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές
Φλεγόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή του Κιέβου μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
1
Ο Τραμπ δεν σταματά να «πολεμά» το Χάρβαρντ: Του επέβαλλε περιορισμούς σε ορισμένα ομοσπονδιακά κεφάλαια
Το καθεστώς αυτό επιβάλλει στο πανεπιστήμιο να χρησιμοποιεί εφεξής ίδια κεφάλαια για να προωθεί την ομοσπονδιακή βοήθεια που χορηγείται στους φοιτητές προτού να είναι σε θέση να ανακτά τα ποσά αυτά από το κράτος
Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ 1
Η Πορτογαλία θα αναγνωρίσει επίσημα κράτος της Παλαιστίνης
Η Λισαβόνα επιβεβαίωσε ότι θα αναγνωρίσει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος την Κυριακή, παραμονή της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εντασσόμενη έτσι στη διεθνή δυναμική υπέρ της λύσης των δύο κρατών
Διαδηλωτές με παλαιστινιακή σημαία 5
Το Ισραήλ «ισοπεδώνει» τη Γάζα στέλνοντας ρομπότ και τηλεκατευθυνόμενα οχήματα με εκρηκτικά
Σε απόγνωση οι κάτοικοι που δεν έχουν που να πάνε - «Οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με ισχύ άνευ προηγουμένου», ανέφερε ο συνταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ
Βομβαρδισμοί στη Γάζα 10
Αμερικανικό χτύπημα σε ταχύπλοο που μετέφερε ναρκωτικά: Το βίντεο που δημοσίευσε ο Τραμπ
Ο αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε – τουλάχιστον τρία – πλήγματα εναντίον σκαφών τα οποία ανήκαν όπως διαβεβαίωσε σε διακινητές ναρκωτικών
Το ταχύπλοο που χτύπησαν οι Αμερικανικές δυνάμεις
3