Κόσμος

Γαλλία – Εκλογές: Η ακροδεξιά Λε Πεν χαρακτηρίζει τον Μακρόν τον πιο «αυταρχικό» πρόεδρο που είχε ποτέ η χώρα

Η υποψήφια της ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λε Πεν απέρριψε χθες, Πέμπτη, τις επικρίσεις του αντιπάλου της Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος την κατηγορεί ότι διατηρεί τις «αυταρχικές» και εξτρεμιστικές απόψεις της, παρά το γεγονός ότι επιδεικνύει μια ηπιότερη δημόσια εικόνα στην τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία.

«Αυτές οι επικρίσεις με κάνουν να χαμογελώ επειδή ουδέποτε είχαμε ένα πρόεδρο που να έδειξε περισσότερα σημάδια εξτρεμισμού από τον Εμανουέλ Μακρόν», δήλωσε η Λεπέν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 και επικαλούμενη τη δράση της αστυνομίας εναντίον πολιτικών διαδηλώσεων, όπως η κινητοποίηση των κίτρινων γιλέκων.

Κατά τη συνέντευξή της η Λε Πεν επανέλαβε ότι, αν εκλεγεί, θεωρεί εφικτό να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής. Προηγουμένως είχε δηλώσει πως η ίδια προσωπικά θα ψήφιζε κατά της επαναφοράς της.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η γαλλική ρυθμιστική αρχή που επιβλέπει τις εκλογές ανακοίνωσε πως ζήτησε διευκρινίσεις από την προεκλογική εκστρατεία της Λε Πεν σχετικά με δηλώσεις τις οποίες είχε εσφαλμένα αποδώσει σε δημόσιες αρχές σχετικά με την εγκληματικότητα και τη μετανάστευση, ένα από τα κεντρικά θέματά της.

Η εν λόγω ρυθμιστική αρχή διευκρίνισε ωστόσο πως η Λε Πεν δεν χρειάζεται να αλλάξει τα φυλλάδιά της που έχουν ήδη τυπωθεί.

Η Λεπέν χαρακτήρισε πολιτικό «ελιγμό» την κίνηση αυτή της επιτροπής ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας, της CNCCEP.

Η CNCCEP είχε ανακοινώσει ότι εξετάζει ισχυρισμούς της Λεπέν περί μιας στατιστικής κορύφωσης των επεισοδίων σωματικών βλαβών από πρόθεση μετά το 2017 και του αριθμού των μεταναστών που εισήλθαν νομίμως στη Γαλλία από εκείνη τη χρονιά, την οποία η υποψήφια είχε εσφαλμένα αποδώσει στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Η Επιτροπή ζήτησε από την υποψήφια να παρουσιάσει μια νέα εκδοχή της δήλωσής της χωρίς να αποδίδει κάπου» τα περί κορύφωσης, ανέφερε σε δήλωσή της η CNCCEP, όμως πρόσθεσε πως δεν θα ζητήσει από την προεκλογική εκστρατεία της Λεπέν να αποσύρει ήδη τυπωμένο υλικό, επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν «δυσανάλογο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο – «σκάνδαλο» στην Κύπρο: «Δεν αμφισβητούμε τις συνομιλίες αλλά έγινε κακόβουλη επεξεργασία» λέει η κυβέρνηση
Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν ήδη την προέλευση του οπτικοακουστικού υλικού και εντός της ημέρας αναμένεται η τεχνική έκθεση για την αυθεντικότητά του
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης
Ανάλυση: Γιατί βυθίζεται τώρα στο χάος το Ιράν, τι προκάλεσε την εξέγερση και σε τι διαφέρουν αυτές οι διαδηλώσεις από τις προηγούμενες
Η κατάρρευση του νομίσματος και ο εκρηκτικός πληθωρισμός, ειδικά στα τρόφιμα, πυροδοτούν τη λαϊκή οργή για 13η μέρα - Ο Τραμπ απειλεί τον Χαμενεΐ - Τουλάχιστον 45 νεκροί, κάηκαν κυβερνητικά κτίρια, κόπηκε η επικοινωνία
Χάος με νεκρούς στο Ιράν
Ενός λεπτού σιγή στην Ελβετία το μεσημέρι για τους 40 νεκρούς στο Κραν Μοντανά - «Εθνική απώλεια χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μας»
«Μια απώλεια, μια μεγάλη εθνική απώλεια χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μας» έγραψε κάποιος στο βιβλίο συλλυπητηρίων για τα θύματα της τραγωδίας
Τραγωδία στο Κραν Μοντανά