Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία – Εκλογές: Πανηγυρισμοί στα στρατόπεδα Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λε Πεν – Οι πρώτες αντιδράσεις

Γαλλία – Εκλογές: Πανηγυρισμοί στα στρατόπεδα Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λε Πεν – Οι πρώτες αντιδράσεις
Φωτογραφία Reuters

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα τόσο στο «στρατηγείο» του Εμανουέλ Μακρόν όσο και σε αυτό της Μαρίν Λε Πεν, τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από τα πρώτα exit polls των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Οι Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λε Πεν θα δώσουν, δηλαδή, την τελική αναμέτρηση στον δεύτερο γύρο των εκλογών, την Κυριακή 24 Απριλίου, για την προεδρία της Γαλλίας, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος προηγείται με περίπου 5 μονάδες στα exit polls και ακολουθεί η υποψήφια της ακροδεξιάς.

Οι πανηγυρισμοί στο στρατόπεδο Μακρόν

Οι υποστηρικτές του Μακρόν ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς τη στιγμή της ανακοίνωσης και φώναζαν «ακόμα πέντε χρόνια», θέλοντας να δώσουν το σύνθημα για ανανέωση της θητείας του Γάλλου πολιτικού στο Ελιζέ. 

«Ηλεκτρικό κλίμα» στο στρατόπεδο Λε Πεν

Για «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα και αυτοπεποίθηση στα ύψη κάνει λόγο η δημοσιογράφος του France24 από το στρατόπεδο της Μαρίν Λε Πεν, αποκαλύπτοντας τις πρώτες αντιδράσεις των υποστηρικτών της.

Click 4 More: Οι πρώτες δηλώσεις της Μαρίν Λε Πεν μετά τα exit polls

«Η ατμόσφαιρα εδώ, όταν ήρθαν τα αποτελέσματα, ήταν ηλεκτρισμένη, ήταν λες και η Μαρίν Λε Πεν κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τους υποστηρικτές της να φωνάζουν “Μαρίν Πρόεδρος” και να τραγουδούν τη “Μασσαλιώτιδα”. Ο κόσμος ήταν σίγουρος ότι η Λεπέν θα τα πήγαινε καλά στον πρώτο γύρο και σίγουρα πήραν το αποτέλεσμα που ήλπιζαν.

https://twitter.com/France24_en/status/1513218383914967040

Ίσως κάποιοι να είχαν υπερβολική αυτοπεποίθηση, άκουσα κάποιους να λένε ότι σκέφτονταν ότι η Λεπέν θα ήταν πρώτη στον πρώτο γύρο, αλλά είναι καθησυχασμένοι και ενθουσιασμένοι που πέρασε στον δεύτερο γύρο.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι αυτό έχει γίνει ένα τόσο φυσιολογικό φαινόμενο στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας. Μόλις πριν από 20 χρόνια, ο πατέρας της Μαρίν Λε Πεν εξέπληξε τους πάντες που το «Εθνικό Μέτωπο» περνούσε στον δεύτερο γύρο. Ο κόσμος εδώ είναι ενθουσιασμένος και περιμένει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στον επόμενο γύρο.

Η διάθεση εδώ είναι σίγουρα ενθουσιώδης και τα ποτά ρέουν, οι άνθρωποι χτυπούν ο ένας τον άλλον στην πλάτη και βγάζουν selfies».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις