Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στη Μασσαλία – Νεκρός ο δράστης που τραυμάτισε αστυνομικό

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στη Μασσαλία – Νεκρός ο δράστης που τραυμάτισε αστυνομικό
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα Σάββατο (12.3.2022) στη Μασσαλία, στα νότια της Γαλλίας, αφού τραυμάτισε έναν αστυνομικό και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του από τους πυροβολισμούς των ανδρών της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το AFP, το οποίο επικαλείται αστυνομική πηγή και τη δημοτική αρχή, η επίθεση με μαχαίρι έγινε στη Μασσαλία, γύρω στις 09:00 (τοπική ώρα), όταν ο δράστης επιτέθηκε κατά τριών δημοτικών αστυνομικών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο ασφαλείας και δημοτικής αστυνομίας της πόλης, Γιανίκ Οανεσιάν, οι συνάδελφοι του τραυματία αστυνομικού «απάντησαν αρχικά με τη χρήση μη θανατηφόρων όπλων, κατόπιν ένας εξ αυτών» πυροβόλησε, τραυματίζοντας θανάσιμα τον δράστη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, που βρισκόταν στη Μασσαλία σήμερα το πρωί για τα εγκαίνια της νέας αστυνομικής διεύθυνσης, «ο δράστης είναι Γάλλος». «Προς το παρόν, εξ όσων γνωρίζω, δεν είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές και είχε καθαρό ποινικό μητρώο», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις