Κόσμος

Γαλλία-G7: Οι πρώτες κυρίες» σε μαθήματα σερφ! [video,pics]

Στην Γαλλία πραγματοποιείται η σύνοδος της G7 με τις «πρώτες κυρίες» να αφιερώνουν τη μέρα τους στην προστασία των ωκεανών. Πήραν δώρα από παιδιά και παρακολούθησαν επιδείξεις σερφ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Γαλλία λόγω της συνόδου της G7. Οι «πρώτες κυρίες» μάλιστα είχαν μια ενδιαφέρουσα ημέρα την οποία αφιέρωσαν στην προστασία των ωκεανών και των υδάτων, αφού προηγουμένως παρακολούθησαν επιδείξεις σερφ και διάσωσης στη θάλασσα από νέους αθλητές.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, όπου η Μπριζίτ Μακρόν προσπάθησε να αναδείξει τις τοπικές πρωτοβουλίες για τη σωτηρία των ωκεανών, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου εμφανίστηκε χαμογελαστή και χαλαρή, ωστόσο δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας, η Μελάνια Τραμπ, η Άκιε Άμπε (σύζυγος του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε) η Σεσίλια Μορέλ (σύζυγος του προέδρου της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα) η Τζένι Μόρισον (σύζυγος του Αυστραλού πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον) καθώς και οι σύζυγοι του Ντόναλντ Τουσκ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ντέιβιντ Μάλπας, προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, συναντήθηκαν με δύο πρωταθλητές του σερφ.

gallia

Είναι η ιδανική στιγμή για να μάθετε σήμερα το άθλημα!” τους είπε στα αγγλικά η Πολίν Αντό, μια 28χρονη, επαγγελματίας σέρφερ, η οποία τους παρουσίασε και “φιλικές προς το περιβάλλον” στολές του σερφ.

https://youtu.be/aMBye31Js1c

Οι “πρώτες κυρίες” χειροκρότησαν θερμά όταν δύο νεαρά κορίτσια δάμασαν ταυτόχρονα τα κύματα, ανεβασμένα στην ίδια σανίδα. Κατόπιν άκουσαν μια ομάδα παιδιών να τους εξηγεί γιατί είναι αναγκαίο να προστατευθούν οι ωκεανοί και γενικά οι υδάτινες πηγές, από τις χιονονιφάδες μέχρι τα κύματα. Η 7χρονη Φιλιπίν τους είπε ότι “αν φτιάχνουμε μόνοι μας το απορρυπαντικό μας, δεν βάζουμε μέσα χημικά κι έτσι μετά δεν καταλήγουν στη θάλασσα”.

gallia

Ο Λεό, 11 ετών, εξήγησε στη Μελάνια Τραμπ ότι σκέφθηκε να τοποθετήσει ένα χρονόμετρο στην ντουζιέρα του σπιτιού του για να μην ξοδεύει πολύ νερό όταν κάνει μπάνιο.

Τα παιδιά δώρισαν από ένα μικρό δέντρο –βελανιδιές και πεύκα– σε καθεμιά από τις “πρώτες κυρίες”.

gallia

“Σας ευχαριστούμε, παιδιά, χάρη σ’ εσάς οι ενήλικες θα κάνουν προόδους”, είπε η Μπριζίτ Μακρόν. Οι πρώτες κυρίες, που γευμάτισαν στη συνέχεια με θέα τη θάλασσα, δεν έκαναν άλλες δηλώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS
Μήνυμα Τραμπ σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ να τερματίσουν τις επιθέσεις: «Δεν έπρεπε να συμβεί το χτύπημα στη Βηρυτό»
«Θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας μακράς και όμορφης ειρήνης — Ας μην το χαλάσουμε!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέροντας ότι Ισραήλ και Χεζμπολάχ πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Politico: Πολιτικός στόχος του Τραμπ η αποσύνδεση της ευρωπαϊκής άμυνας από την υποστήριξη των ΗΠΑ
Η αποσύνδεση δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη μένει ανυπεράσπιστη, αλλά ότι ευρωπαϊκή και αμερικανική ασφάλεια δεν θεωρούνται αλληλένδετες - Τέλος του ολοκληρωμένου συστήματος αποτροπής που βρισκόταν σε ισχύ τα τελευταία 80 χρόνια
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ