Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία: Η Decalthon σταματά να πουλά κανό κοντά στη Μάγχη για να μην τα χρησιμοποιούν οι μετανάστες

Γαλλία: Η Decalthon σταματά να πουλά κανό κοντά στη Μάγχη για να μην τα χρησιμοποιούν οι μετανάστες
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Η γαλλική εταιρεία αθλητικών ειδών Decathlon σταμάτησε να πουλά κανό και άλλες μικρές βάρκες σε τέσσερα καταστήματά της που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας, κοντά στη Μάγχη, προκειμένου οι μετανάστες να μην τα αγοράζουν για να διασχίσουν τη θάλασσα για να φτάσουν στη Βρετανία.

Η απόφαση αυτή της εταιρείας ελήφθη αφού παρατηρήθηκε αυτό τον μήνα μεγάλη αύξηση στον αριθμό των μεταναστών που προσπαθούν να κάνουν τον επικίνδυνο αυτό διάπλου από τη Γαλλία στη Βρετανία.

Η Decathlon ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλα τα κανό και τις φουσκωτές βάρκες από τα καταστήματά της στο Καλαί, τη Γκραντ- Σεντ, τη Μπουλόν-σιρ- Μερ και τη Λε Τουκέ. Οι πόλεις αυτές αποτελούν σημεία αναχώρησης για τους μετανάστες.

«Έχουμε δεσμευθεί να μην θέσουμε ποτέ σε κίνδυνο τους πελάτες μας με τη χρήση των προϊόντων μας, ανεξαρτήτως συνθηκών», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σωστικά μέσα, όπως σωσίβια, θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμα σε όλα τα καταστήματα της Decathlon.

Εκατοντάδες μετανάστες εκμεταλλεύθηκαν τις καλές συνθήκες που επικρατούσαν στη θάλασσα τον Νοέμβριο και αποπειράθηκαν να περάσουν στη Βρετανία, συχνά μέσα σε φουσκωτές βάρκες, αλλά και με τζετ σκι ή κανό.

Το γαλλικό λιμενικό ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι διέσωσε στη Μάγχη 272 ανθρώπους το προηγούμενο βράδυ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις