Κόσμος

Γαλλία: Η M&S θα κλείσει 11 καταστήματα στον απόηχο του Brexit

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Και τα 11 καταστήματα τροφίμων που λειτουργούν με το σύστημα δικαιόχρησης και που διαχειρίζεται με τον συνέταιρό της,  την SFH, στη Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει τους επόμενους μήνες βρετανική εταιρία λιανικών πωλήσεων Marks & Spencer στον απόηχο του Brexit

Αιτία είναι οι νέοι εμπορικοί κανόνες που ισχύουν από τότε που η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.

Ο όμιλος είπε ότι τα υπόλοιπα εννέα καταστήματα του δικτύου δικαιόχρησης, που διαχειρίζεται με τον όμιλο Lagardere Travel Retail, θα συνεχίσουν να λειτουργούν και ότι οι δύο εταίροι θα συνεχίσουν να εργάζονται για ένα βιώσιμο μελλοντικό επιχειρηματικό μοντέλο.

Ο πρόεδρος της M&S Άρτσι Νόρμα παραπονείται εδώ και μήνες ότι η εταιρία πασχίζει να στείλει προϊόντα στην Ιρλανδία και τη Γαλλία, χώρες-μέλη της ΕΕ, από τότε που η Βρετανία αποχώρησε από την ενιαία αγορά της ΕΕ στις αρχές του έτους, λόγω του τεράστιου όγκου πρόσθετων εγγράφων που απαιτούνται.

Τα 11 καταστήματα, που θα κλείσουν έως το τέλος του έτους, βρίσκονται κυρίως σε γνωστούς εμπορικούς δρόμους του Παρισιού.

Τα εννέα καταστήματα που διαχειρίζεται η Lagardere βρίσκονται κυρίως σε κόμβους μέσων μεταφοράς, όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς μετρό.

«Η M&S έχει μακρά ιστορία στο να εξυπηρετεί πελάτες στη Γαλλία και δεν πρόκειται για μια απόφαση που εμείς ή ο εταίρος μας SFH παίρνουμε ελαφρά τη καρδία», δήλωσε ο Πολ Φρίστον, επικεφαλής για τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ερντογάν επιμένει για ένταξη της Τουρκίας στο SAFE: Να αρθούν οι περιορισμοί στην αμυντική βιομηχανία μεταξύ των συμμάχων
«Παρά τις απόπειρες σαμποτάζ, εκτιμώ την αποφασιστική ηγεσία του φίλου μου Προέδρου Τραμπ στην προσπάθεια να τεθεί η κρίση του Ιράν σε τροχιά επίλυσης»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Θρίλερ με τη βομβίστρια στο Μονακό: Βρέθηκε «θάλαμος βασανιστηρίων» στο σπίτι πρώην αστυνομικού – Η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή, βίντεο από κάμερα
Η 39χρονη Αναστασία Μπερεζόφσκα υπέφερε πριν τη σκοτώσουν με σφαίρα στο κεφάλι - Είχε πάρει αμοιβή 131.000 ευρώ για να σκοτώσει τον Ουκρανό ολιγάρχη
Anastasia Berezovska
Το Ιράν προειδοποιεί ότι κάθε εγκατάσταση που επιτρέπει στις ΗΠΑ να επιτεθεί είναι νόμιμος στόχος – Σε αποκλιμάκωση καλούν Κατάρ και Κίνα
«Κάθε υποστήριξη που παρέχεται στον επιθετικό αμερικανικό στρατό για να παραβιάσει την κυριαρχία και το έδαφος του ισλαμικού Ιράν θα είναι νόμιμος στόχος των ενόπλων δυνάμεων» προειδοποιεί η Τεχεράνη
Ιράν