Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γαλλία: Η κυβέρνηση παραμένει στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία

Γαλλία: Η κυβέρνηση παραμένει στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία
photo Reuters

Η Γαλλία θα παραμείνει πιστή στον στόχο που είναι η ήττα του Ισλαμικού Κράτους και στην προστασία των κουρδικών δυνάμεων που βρίσκονται στη Συρία.

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός στη Γαλλία απαντώντας στην Εθνοσυνέλευση στις επικρίσεις που διατυπώνονται κατά της γαλλικής κυβέρνησης από βουλευτές της αντιπολίτευσης, επειδή δεν υπερασπίστηκε δημοσίως τις κουρδικές δυνάμεις, μπροστά στο ενδεχόμενο μιας πιθανής τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Ειδικότερα ο Εντουάρ Φιλίπ σημείωσε πως η Γαλλία  δεν αμφιταλαντεύεται, όπως η Ουάσινγκτον, στην πολιτική του και τόνισε ότι «η μάχη εναντίον του Ντάες (του Ισλαμικού Κράτους) δεν έχει τελειώσει και συνεχίζεται στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι)».

«Το να λέμε πράγματα με σταθερότητα και συνέπεια είναι προτιμότερο από το να αντιδράμε στους προφανείς δισταγμούς ορισμένων παραγόντων, ιδίως των Αμερικανών φίλων μας» είπε ο Φιλίπ.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε σήμερα ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει τις κουρδικές δυνάμεις. Εντούτοις, εξήρε την Τουρκία ως εμπορικό εταίρο, υιοθετώντας ηπιότερους τόνους ώρες μετά τις απειλές του σε βάρος της τουρκικής οικονομίας, εάν η Άγκυρα ενεργήσει «εκτός ορίων» στη Συρία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις