Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γαλλία: Η υπουργός Εσωτερικών απαντά για τον γάτο που… ονόμασε Brexit

Γαλλία: Η υπουργός Εσωτερικών απαντά για τον γάτο που… ονόμασε Brexit

Απάντηση στους επικριτές της έδωσε Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Ναταλί Λουαζό, η οποία είχε δηλώσει πως θα ονομάσει τον γάτο της… “Brexit”!

Η Λουαζό είπε ότι είναι σημαντικό να έχει κανείς «χιούμορ» ενώπιον του Brexit, μετά τη σύγχυση που προκάλεσε με τις δηλώσεις της ότι θα ονόμαζε τον γάτο της Brexit, έναν «αστεϊσμό», σύμφωνα με την ίδια, που περιείχε αιχμές για τις βασανιστικές προσπάθειες της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ναι, νομίζω ότι πρέπει να έχω μια κάποια αίσθηση του χιούμορ προκειμένου να αντιμετωπίσω το θέμα του Brexit στην παρούσα φάση, όχι μονάχα εγώ, αλλά και οι συμπατριώτες μου» απάντησε η Λουαζό σε έναν δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε για την υγεία του γάτου, προτού προσέλθει στις συνομιλίες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, που διεξήχθησαν στις Βρυξέλλες.

Το όνομα του γάτου της Γαλλίδας υπουργού αποκάλυψε την Κυριακή η εφημερίδα Le Journal du Dimanche, επικαλούμενη την προσωπική σελίδα της στο Facebook.

Η αιτιολογία της ονομασίας

«Κατέληξα στο να ονομάσω τον γάτο μου Brexit» σημείωνε η Ναταλί Λουαζό.

«Με ξυπνάει κάθε πρωί νιαουρίζοντας μέχρι θανάτου, διότι θέλει να βγει έξω. Και τότε, όταν του ανοίγω την πόρτα, εκείνος κάθεται στη μέση, αναποφάσιστος, και κατόπιν μου ρίχνει ένα βλέμμα όλο κακία όταν τον βγάζω έξω».

Η είδηση μπορεί γρήγορα να μεταδόθηκε από πολλές ιστοσελίδες, κυρίως στη Βρετανία, ο γάτος ωστόσο είναι ανύπαρκτος.

Αργότερα, το απόγευμα της Κυριακής σε δηλώσεις της στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RadioJ, η υπουργός, που, πολύ πιθανόν, θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν στις ευρωεκλογές, παραδέχθηκε ότι επρόκειτο για ένα αστείο.

«Προφανώς πρόκειται για ένα αστείο… Δεν έχω γάτο» επιβεβαίωσε η ίδια, μια πληροφορία που επιβεβαίωσε σήμερα το περιβάλλον της.

Από τις Βρυξέλλες, όμως, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έσπευσε να επισημάνει σήμερα:

«Είναι πλέον καιρός να μάθουμε πού τελικά οδεύουμε» με το Brexit, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες αναμένουν «μια χειρονομία από το Λονδίνο, μια απόφαση, μια πρόταση, μια στρατηγική».

Φαίνεται πως η Ναταλί Λουαζό εμπνεύστηκε, για την εν λόγω ανάρτηση στο Facebook, από τα πολλά αστεία που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου συγκρίνεται ο δισταγμός του Λονδίνου για το Brexit με τις αντιφατικές απαιτήσεις ενός γάτου προς το αφεντικό του.

Για παράδειγμα, το tweet της 14ης Μαρτίου του λογαριασμού @ComplotsFaciles (με 142.000 followers) : «Οι Άγγλοι φώναζαν έως να τους ανοίξουμε την πόρτα της ΕΕ και τώρα που έγινε, δεν γνωρίζουν εάν θέλουν να μείνουν ή να φύγουν. Υποπτεύομαι ότι οι γάτες πήραν την εξουσία στην Αγγλία…#Brexit».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις