Κόσμος

Γαλλία και Γερμανία στηρίζουν την πρόταση των ΗΠΑ για φορολογία 21% στις επιχειρήσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας στηρίζουν την ιδέα ενός ελάχιστου φορολογικού συντελεστή 21% για τις επιχειρήσεις, όπως πρότεινε η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι δύο αξιωματούχοι σε κοινή τους συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην Zeit Online.

«Προσωπικά, δεν έχω τίποτα εναντίον της αμερικανικής πρότασης», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Όλαφ Σολτς. «Εάν αυτό είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, θα είμαστε και εμείς επίσης σύμφωνοι», δήλωσε ο Γάλλος Μπρουνό Λεμέρ σύμφωνα με την Zeit.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε αυτό τον μήνα ότι εργάζεται από κοινού με τις χώρες της Ομάδας των 20 (G20) επί μίας συμφωνίας για έναν παγκόσμιο, ελάχιστο φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις και πρότεινε αυτός να διαμορφωθεί στο 21%.

Στο πλαίσιο των νέων κανόνων που είναι υπό διαπραγμάτευση στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, συζητείται φορολογικός συντελεστής 12,5% για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Ο Σολτς και ο Λεμέρ πραγματοποιούν σήμερα συνομιλίες και μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητήσουν την αξιοποίηση των χρημάτων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ «έσπασε» το πρωτόκολλο για χάρη του Σι Τζινπίνγκ – Τον υποδέχτηκε προσωπικά στο αεροδρόμιο
Η άφιξη του Σι Τζινπίνγκ πραγματοποιήθηκε με όλες τις προβλεπόμενες τιμές, με κόκκινο χαλί και άγημα να έχουν παραταχθεί για την τελετή - Οι δύο ηγέτες συνοδεύονταν από τις συζύγους τους
Η υποδοχή του Τραμπ στον Σι Τζινπίνγκ
Αλβανία: Ανάβουν «φωτιές» τα ερωτικά μηνύματα της πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών με τον Αγκάσι – «Θα καταλήξουμε άσχημα»
Μεταξύ των στοιχείων που εξετάζονται περιλαμβάνονται αναφορές σε συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αλλά και άλλες ευαίσθητες επαφές
Η Βλόρα Χισένι