Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Γαλλία – Κάννες: Αλγερινός ο άνδρας που μαχαίρωσε αστυνομικό – Εξετάζεται το σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας

Γαλλία – Κάννες: Αλγερινός ο άνδρας που μαχαίρωσε αστυνομικό – Εξετάζεται  το σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας

Αλγερινός είναι ο δράστης της επίθεσης σε αστυνομικούς στις Κάννες στην Γαλλία, όπου μαχαίρωσε τον έναν από αυτούς.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το BFM ο άνδρας αυτός δεν ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές, ενώ σύμφωνα με την Le Figaro ο ύποπτος είχε άδεια παραμονής στην Ιταλία. Αναφέρθηκε επίσης ότι είναι γεννημένος το 1984.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν επικρατέστερο σενάριο θεωρείται αυτό της «τρομοκρατικής» ενέργειας. Μάλιστα φέρεται να είπε πως έκανε ότι έκανε στο «όνομα του Προφήτη».

Μέσω Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν εξέφρασε όλη του την υποστήριξή στην αστυνομία και στην πόλη των Καννών, στη γαλλική Ριβιέρα.

Το δίκτυο BFMTV, επικαλούμενο δικές του πηγές ανέφερε νωρίτερα ότι ο δράστης άνοιξε την πόρτα περιπολικού σταθμευμένου μπροστά στο αστυνομικό τμήμα και μαχαίρωσε τον άνδρα που βρισκόταν στη θέση του οδηγού. Κατόπιν προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν δεύτερο αστυνομικό μέσα στο όχημα κάνοντας τον γύρο του οχήματος, αλλά τρίτος αστυνομικός μέσα στο αυτοκίνητο τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Αυτό που τον έσωσε ήταν το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε. Η επίθεση έγινε περί τις 06:30 (τοπική ώρα· 07:30 ώρα Ελλάδας).

Η επίθεση διαπράχθηκε καθώς οι ανησυχίες των Γάλλων για την τρομοκρατία και τη βίαιη εγκληματικότητα ενδέχεται να διαδραματίσουν ρόλο ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2022.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις