Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Γαλλία: Καθηλώθηκε αεροσκάφος με 303 Ινδούς – Υποψίες για εμπορία ανθρώπων

Γαλλία: Καθηλώθηκε αεροσκάφος με 303 Ινδούς – Υποψίες για εμπορία ανθρώπων
Reuters Αρχείο

Αεροσκάφος που μετέφερε 303 Ινδούς επιβάτες έχει καθηλωθεί στη Γαλλία. Όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του κράτους και η εισαγγελία του Παρισιού, υπάρχει υποψία για εμπορία ανθρώπων και διενεργείται έρευνα.

Το αεροσκάφος με 303 Ινδούς επιβάτες επρόκειτο να συνδέσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τη Νικαράγουα, αλλά παραμένει στη Γαλλία, λόγω «υποψίας για εμπορία ανθρώπων».

Η καθήλωση αυτή αποτελεί συνέχεια «μίας ανώνυμης προειδοποίησης», σύμφωνα με την οποία το αεροσκάφος αυτό «μετέφερε Ινδούς επιβάτες που ενδέχεται να είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων», υπογράμμισε η εισαγγελία της γαλλικής  πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, η οποία διευκρινίζει ότι το αεροσκάφος σταμάτησε στη Γαλλία για να ανεφοδιαστεί με καύσιμα, οι 303 Ινδοί επιβάτες μπορεί να ήθελαν να πάνε στην Κεντρική Αμερική για να επιχειρήσουν στη συνέχεια να μπουν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Έρευνα είναι σε εξέλιξη «για να εξακριβωθεί εάν στοιχεία θα επιβεβαιώσουν την υποψία της εμπορίας ανθρώπων σε οργανωμένη συμμορία, έγκλημα που επισύρει ποινή 20 ετών κάθειρξης και πρόστιμο τριών εκατομμυρίων ευρώ», πρόσθεσε η εισαγγελία.

«Ακροάσεις και εξακρίβωση των συνθηκών και των στόχων μεταφοράς των επιβατών», είναι σε εξέλιξη, διευκρινίζει η εισαγγελία.

Ο νομός της Μαρν, στη βορειοανατολική Γαλλία, δήλωσε ότι η πτήση αυτή, της ρουμανικής εταιρίας Legend Airlines, «παραμένει καθηλωμένη στον ασφαλτοτάπητα του αεροδρομίου Βατρί μετά την προσγείωσή του το απόγευμα της Πέμπτης (21.12.2023)» και την επέμβαση της χωροφυλακής των αερομεταφορών στο αεροσκάφος.

Η νομαρχία επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι το αεροσκάφος παραμένει καθηλωμένο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις