Κόσμος

Γαλλία: Κήρυξε μέγιστο επίπεδο συναγερμού μετά τη σφαγή στη Μόσχα

Στο μέγιστο επίπεδο τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία μετά την επίθεση στη Μόσχα. Ενισχύονται οι περιπολίες των ενόπλων δυνάμεων, μεταξύ άλλων, σε αεροδρόμια, σταθμούς τρένων, συναγωγές και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Η αύξηση του επιπέδου συναγερμού που αποφάσισε η Γαλλία, στον απόηχο του μακελειού στη Μόσχα, σημαίνει αυτόματα λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας, όπως ενισχυμένες περιπολίες των ενόπλων δυνάμεων σε δημόσιους χώρους, μεταξύ άλλων σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια και θρησκευτικούς χώρους.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε ότι «αυξάνει» στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού κατά τρομοκρατικού κινδύνου το σχέδιο ασφαλείας της χώρας «Vigipirate», μετά την επίθεση στη Μόσχα, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

«Δεδομένης της ανάληψης ευθύνης για την επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος και των απειλών για τη χώρα μας, αποφασίσαμε να αυξήσουμε στο μέγιστο το επίπεδο ασφαλείας του σχεδίου Vigipirate: επικείμενη επίθεση», ανέφερε ο Γκαμπριέλ Ατάλ στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), μετά το τέλος του συμβουλίου Άμυνας στο Ελιζέ.

Το σχέδιο «Vigipirate» υποβαθμίστηκε στο επίπεδο 2 («ενισχυμένη ασφάλεια – κίνδυνος επίθεσης») τον Ιανουάριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια επισκέφθηκαν τραυματίες του δυστυχήματος στην Κόρδοβα - Φωτογραφίες
Το βασιλικό ζεύγος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες που νοσηλεύονται, υπογραμμίζοντας ότι η σκέψη τους βρίσκεται κοντά σε όλους όσοι επλήγησαν από το δυστύχημα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας συνομιλούν με τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νοσοκομείο «Reina Sofia»
Η Ryanair «τρολάρει» τον Έλον Μασκ ανακοινώνοντας προς τιμήν του προσφορά «θέσεων για μεγάλους ηλίθιους» με 16,99 λίρες
Η Ryanair ξεκινά την πώληση θέσεων «Big Idiot» καθώς εντείνεται η διαμάχη με τον Elon Musk ο οποίος είχε ζητήσει να απολυθεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αφήνοντας υπονοούμενα για πιθανή εξαγορά της από τον ίδιο
Ο Έλον Μασκ και ο διευθυντής της Ryanair, Μάικλ Ο'Λίρι